Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına konuştu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’ın, bütçe görüşmeleri esnasında Meclis’te yaptığı konuşma Türkiye gündemine damga vurdu. Konuşmasında vatandaşın sesi olan Köksal, “2022 yılı bütçesi 5’li çete, saray ve yandaşlar için hazırlanmış. Bu bütçe olsa olsa ahlı bütçe olur. Bu bütçede AKP’nin payına düşen sefa sürmek, vatandaşın payına düşense ise kemer sıkmak, cefa çekmek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına konuştu.

BÜTÇE 5’Lİ ÇETE, SARAY VE YANDAŞLARI İÇİN HAZIRLANMIŞ…
Milletvekili Burcu Köksal’ın 2022 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşma gerek ulusal medyada gerekse de sosyal medya da büyük yankı uyandırdı. Günlük gelen zamlara dikkat çekmek için Meclis kürsüsüne yem, gübre, un ve bebek beziyle çıkan Milletvekili Köksal, 2022 yılı bütçesinin 5’li çete, saray ve yandaşlar için hazırlandığını söyleyerek, “Bugüne kadar tek düşündüğünüz yandaşlarınız ve ballı ihaleler verdiğiniz 5’li çete olduğu için bizi buraya gönderen asillerin yani bütçede yer vermediğiniz vatandaşın hâlini anlatmaya çalışacağım çünkü garip gureba için bütçe yapmamışsınız. Bu bütçe, yandaş müteahhit bütçesi. Sarayın günlük masrafının 13 milyon lira olduğu, vatandaşın ise her geçen gün daha çok geçim sıkıntısı çektiği bir ülkede hazırlanan bütçe olsa olsa ahlı bütçe olur. Bu bütçede sizin payınıza düşen sefa sürmek, vatandaşın payına düşense kemer sıkmak, cefa çekmek. O yüzden, bu bütçe ahlı bütçe.” ifadelerini kullandı.

BU BÜTÇE AHLI BÜTÇE!
2022 yılı bütçesinde vatandaşın ahı olduğunu kaydeden Köksal, “Bu bütçede 1.610 liralık emekli maaşıyla doğal gaz ve elektrik faturasını ödeyemeyen emekli Mehmet amcamın ahı var. Emekli demişken, Erdoğan “Emekli aylıklarını 27 kat artırdık.” demişti. Hesapladım, eğer doğru söylemiş olsaydı bugün işçi emeklisi 7.500 lira, memur emeklisi 13.500 lira maaş alacaktı ama nerede? Siz hangi kafayı yaşıyorsunuz? Bu bütçede pandeminin gerçek kahramanı olan, Covid’de canlarını ortaya koyan ama AKP’nin maaş zammını çok gördüğü doktorların, hemşirelerin, ebelerin, sağlık çalışanlarının ahı var. Bu bütçede hayatta her türlü engeli aşıp da AKP’nin atama engeline takılıp iş vermediğiniz veya sudan sebeplerle bakım aylığını kestiğiniz engellilerin ahı var. Bu bütçede okullarda ders vermek yerine, atamasını yapmadığınız için başka işlerde çalışan veya hiç iş bulamayan, ataması yapılmayan öğretmenlerin ahı var. Her 3 öğrenciden 1’i pandemide eğitim imkânına erişemediği hâlde her sınıf, her öğrenci aynı seviyedeymiş gibi yaptığınız bir neslin ahı var. Bu bütçede 1 maaşı 1 cumhuriyet altınına denk gelen, her geçen gün itibarsızlaştırmaya çalıştığınız; kadrolu, ücretli, sözleşmeli diye ayırdığınız öğretmenlerin ahı var. Bu bütçede 1 Ocak 2021’de maaşı 385 dolar olan ama bugün 200 dolara düşen ve neredeyse saat başı maaşları erimeye devam eden asgari ücretlilerin ahı var. Bu bütçede söz verdiğiniz hâlde hâlâ kadro vermediğiniz kiralık araç şoförlerinin, yemekhane çalışanlarının, HBYS çalışanlarının, laboratuvar, radyoloji görüntüleme çalışanlarının, PTT işçilerinin, Karayolları anahtar teslim ve müşavirlik usulü ihale çalışanlarının, belediye şirket işçilerinin, 4 Aralık şartı yüzünden kadro alamayanların ahı var. Bu bütçede “çift dikiş, türemiş” diye alay ettiğiniz, her seçim dönemi kandırıp da haklarını vermediğiniz emeklilikte yaşa takılanların ahı var. Bu bütçede “kadro” diye feryat eden geçici orman, DSİ, Millî Eğitim, Doğa Koruma, Milli Parklar, şeker fabrikaları, TİGEM çalışanları ile kamuda süresiz sözleşmeli çalışanların, özelleştirme mağduru eskinin 4/B’lisi, 4/C’lisi; bugünün 4/B’lisi çalışanların ahı var.” şeklinde konuştu.

VERİLEN SÖZLERİN HİÇBİRİ TUTULMADI
Milletvekili Köksal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“Bu bütçede, şeker fabrikaları satılırken “İşçi çıkarmayacağız.” diye söz verip de ekmeğinden ettiğiniz 400 şeker işçisinin ahı var. Bu bütçede, zamlar yüzünden sattığı malın yerine yenisini alamayan, ham madde sıkıntısıyla boğuşan, geçim zorluğuyla, borçlarıyla kaderine terk ettiğiniz orta direğin, esnafın ahı var. Bu bütçede, unun kilosu 5 liradan 12 liraya çıktığı için mamullerine zam yapmak zorunda kalan pastane işletmecilerinin, fırıncıların ahı var. Bu bütçede, okullarını kapatıp hayatlarını kararttığınız askerî öğrencilerin, tek suçları emre itaat etmek olduğu için yargılanan Harbiyelilerin, takipsizlik veya beraat kararı aldığı hâlde veya haklarında hiç soruşturma olmamış olmasına rağmen işlerine geri döndürmediğiniz KHK’lilerin ahı var. Bu bütçede, lastiğini değiştiremeyen, cezalarını ödeyemeyen, taksitlerini yatıramayan takografla ezdiğiniz kamyoncuların ahı var. İşte bu yüzden, bu bütçe ahlı bütçe; işte bu yüzden, bu bütçe vahlı bütçe; bu bütçe ayıplı bütçe.”

BEBEK BEZİ ZAMMINI ELEŞTİRDİ, AKP’Lİ VEKİLLER GÜLEREK ALAY ETTİLER
Milletvekili Köksal, “Sizin çocuklarınız Porsche’lerde, Mercedes’lerde pudra şekeri çekerken bu ülkede anneler çocuklarına bez ve mama alamıyorlar.” sözlerine karşın gülen AKP’li vekillere, “Bebeğine bez alamayan anneyi, ineğine yem alamayan üreticiyi, tarlasına gübre atamayan çiftçiyi; esnafın, öğretmenin, öğrencinin emeklinin, işçinin, vatandaşın sıkıntısını dile getiriyorum. Niye gülüyorsunuz? Niçin gülüyorsunuz, alay ediyorsunuz? Tabii, siz bilmezsiniz, sizin çocuklarınız Porsche’lerde, Mercedes’lerde pudra şekeri çekerken bu ülkede anneler çocuklarına bez ve mama alamıyorlar.” şeklinde cevap verdi.

KÖKSAL: AFYONKARAHİSAR’DAN ÇETE ÜYESİ ÇIKMAZ!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, muhalefeti şov yapmakla suçlayarak, CHP Milletvekili Burcu Köksal’a “çete üyesi” ithamında bulundu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın “temiz bir dil” ve üslupla konuşulması gerektiği sözleri de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yok sayıldı.

Oktay’ın bu sözleri Meclis’te büyük tepkilere neden oldu. Milletvekili Köksal tekrar söz alarak, “Şahsıma “çete üyesi” gibi diyen hatip, daha düne kadar FETÖ’yle etle tırnak gibi olan kimdi? Şahsıma “çete üyesi” diyen hatip, daha düne kadar İmralı’da terörist başı Apo’yla masaya oturan kimdi? Şahsıma “çete üyesi gibi” diyen hatip, siz buraya Cumhurbaşkanlığının bütçesini savunmaya mı geldiniz, yoksa kamuda ballı ihaleler verip garanti ödemeleriyle zenginleştirdiğiniz müteahhitlerin bütçesini mi savunmaya geldiniz? Benden çete üyeliği de çıkmaz, çetelerle işim de olmaz ama çeteleri savunanların, o çetelerin arkasında duranların her zaman karşısında durmaya devam edeceğim. Benden, İstiklal Savaşı Gazisi İsmail Çavuş’un torunundan çete üyesi çıkmaz! Kurtuluşun ve kuruluşun toprağı; havası sert, insanı mert Afyonkarahisar’dan çete üyesi çıkmaz! Benim üye olmaktan onur duyduğum, gurur duyduğum ve Allah nasip ederse son nefesime kadar da üye olacağım bir tek yer var; o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisidir. Allah’tan başka kimseden korkmuyorum, hele hele sizden hiç korkmuyorum, sizden korkan sizin gibi olsun.” dedi.