Uşak Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Tatar ve Akdeniz Üniversitesi’nden Murat Şen, Vali Mustafa Tutulmaz’a ziyaret gerçekleştirdiler.

Ziyaretleri sırasında Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Tatar ve Murat Şen, Frigya Vadilerinde ekolojik ve kültürel turizmin geliştirilmesi kapsamındaki çalışmaları hakkında Vali Tutulmaz’a bilgi sundular.



Ziyaret sırasında Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Tatar ile Murat Şen, köy turizminin kültür turizmiyle birlikte uygulanması bağlamında Ayazini köyünde başlattıkları “Frigya Vadileri ziyaretçilerinin köy evlerinde ağırlanması” programını anlattılar. Bu uygulama ile hem köylülerin ekonomik kazanç elde etmesinin, hem de Frigya Vadileri misafirlerinin Afyonkarahisar köy kültürünü tanımalarının sağlandığı, bunun yanında ziyaretçilerin köylülerle kaynaşarak bölgede kalış sürelerinin ve ziyaretçi sayılarının arttığını ifade ettiler.

Bunun dışında 19. Ulusal Turizm Kongresi’nde de sundukları, “Frigya Vadilerinde Ekolojik ve Kültürel Alternatif Turizm Modeli” adlı çalışmayı projelendirme fikrini Vali Tutulmaz’a ileten Tatar ve Şen yakın ilgi ve destekleri için Vali Mustafa Tutulmaz’a teşekkürlerini sundular.

Vali Mustafa Tutulmaz, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Valilik olarak Frigya kültürel ve ekolojik turizm alanında yapılan çalışmalara gereken her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.