Frig Vadisi'nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar illerini kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Frig Vadisi’nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar illerini kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği’nin (FRİKÜM) Encümen Toplantısı Eskişehir’de yapıldı. Ticaret Odası Yunus Emre Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Eskişehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve birlik üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Eskişehir Valisi Dr. Koçdemir Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya il özel idareleri tarafından oluşturulan birliğin, kurulduğu günden bu yana Frig Vadisi’nin tanıtımı ve turizme uygun hale getirilmesi konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirtti.
Bu yıl birlik başkanlığını Eskişehir’in üstlendiğini ifade eden Vali Koçdemir, “Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içinde yapacağımız dağ bisiklet yarışı ve Frig Vadileri Tanıtım Filmi konularında encümen üyelerinin görüşlerine başvurulacak. Geçen toplantımızda sanal âlemde birliğin tanıtılması ve bölgenin sanal ortamda gezilebilmesini konuşmuştuk. Bugünkü toplantının Frig Vadisi’nin kalkınmasını ve turizme kazandırılması konusunda hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bugüne kadar verimli işlerin yapıldığını ifade eden Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, “Frig Vadisi, yapılacak daha da güzel tanıtımlarla dünyadaki güzide yerler arasında yerini alır” diye konuştu.