FRİGKÜM’E 245 BİN TL BÜTÇE Frig Vadisi’nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla kurulan ve Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerini kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği’nin (FRİGKÜM) 2013 yılı bütçesi 245 bin TL olarak belirlendi.
FRİGKÜM Ekim Ayı Encümen Toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katılımıyla Eskişehir’in Çifteler İlçesi’ndeki bir Tesiste yapıldı.
Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir’in başkanlığında yapılan toplantıya Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş ile birlik üyeleri katıldı. Birliğin 2013 Mali yılı teklif bütçesinin görüşüldüğü toplantıda bütçe üzerinde görüş birliğine varılarak birlik meclisine havale edildi.
Teklifte birliği oluşturan her ilden 70’er bin TL katılım bedeli alınması kararlaştırıldı. Ayrıca genel bütçeden gelen katkı ve diğer gelirlerin toplamı ile 245 bin TL gelir bekleniyor. Toplantıda Frig Vadileri 3. Fotoğraf Yarışması ile ilgili değerlendirmeler de yapıldı. Yarışmanın Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’den yoğun ilgi gördüğü ve katılımcıların fotoğraf çekimlerine başladığı belirtildi.