Çin’in, Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere uyguladığı zulme rağmen Afyonkarahisar’ın önde gelen kurum ve kuruluşları Çin operasını Afyon’a getirdi ve konser verdirdi.



Sorumlu gazetecilik anlayışıyla, yapılan yanlışı, yayınladığımız haberle kamuoyuna duyurmuştuk. Haberimizin ardından ilk tepkiyi Büyük Birlik Partisi göstermiş daha sonra MHP başta olmak üzere diğer siyasi partiler, STK temsilcileri ve vatandaşlar tepki yağmuruna tutmuştu.



Konserin yapılacağı gün tepkiler iyice artınca “Çin operası konseri iptal edildi” denilmişti. Ancak konserin iptal edilmediği ortaya çıktı. Çin operası Hattat Karahisari Kültür Merkezinde bazı protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı.



Bunun dışında STK Platformu ve AK Parti’de de önde gelen yöneticiler tepkilerini göstermiş, iptal edilmesi için gerekli girişimlerde bulunmuşlardı.

 

Hatta Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemil Çoker ve İHH Başkanı Ahmet Ertürk, kendilerine konserin iptal edildiği ile ilgili bilgi verildiğini sosyal paylaşım sitelerinden duyurmuşlardı.

 

Konserin iptal edildiği ile ilgili yine bazı basın kuruluşları haberler yapmıştı. Tüm tepkilere ve gelişmelere rağmen Çin Operası Afyonkarahisar getirildi ve konser verdirildi.



Kaynak: Afyonmanşethaber