FIRINCILARA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından şehirde bulunan fırıncılara yönelik, ekmek üretiminde genel hijyen kuralları eğitimlerinin verildiği bir eğitim programı başlatıldı. Eğitim programlarının il genelinde 3 gün süreceği bildirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında imzalanan ‘İşbirliği Protokolü’ çerçevesinde, Afyonkarahisar’da Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’ne bağlı olan fırınlarda ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışan personel ile ekmek satış yerlerindeki personelin genel gıda hijyeni konularında eğitim ve bilgilendirme sağlamak amacıyla eğitim çalışması yapıldı.
Belediye Şehir Çarşısı’nda düzenlenen toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Esnaf ve Sanatkarlar Odası(ESOB) Başkanı Abdulkadir Konak, Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün ile birlikte ekmek üreticileri ve bakkal esnafı katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, katılımcılara Temmuz ayında yürürlüğe giren ‘Ekmek Tebliği’ hakkında çeşitli bilgiler vererek, hijyen konusunda ekmek üretici ve satıcılarının tebliğde belirtilen hükümler çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Güvenilir gıdanın halk sağlığı açısından büyük önem arz ettiğini ifade eden Arap, “Gıda üretimi yapacak herkes belirlenen kurallara uymak ve bu koşullarda üretim yapmak zorunda. Gıdanın, üretilmesi ve tüketilmesi noktasında et,süt işletmelerine, fırınlara, kasaplara hijyen ve mevzuat eğitimleri verilmiş ve verilmeye devam edecektir. İl Müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmaları herkes işini doğru yapana kadar devam edecektir” dedi.
Söz konusu toplantıların Sandıklı, Dinar ve Bolvadin ilçelerinde de yapılacağı ve il genelinde 3 gün süreceği bildirildi. MERVE MORKAYA (İHA)