ATSO KOBİ Akademisi tarafından Finans Yönetimi Eğitimi düzenlendi.

 Eğitimin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, işletmelerin ihtiyaç duydukları her alanda hizmet verdiklerini vurguladı.

ATSO KOBİ Akademisi tarafından düzenlenen Finans Yönetimi Eğitimi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında verildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Serdar Ögel ve Araştırma Görevlisi Dr. Adem Böyükaslan’ın verdiği eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker yaptı. Türker, “Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler, firmalarımızın, işletmelerimizin ihtiyaç duydukları her alanda sizlere hizmet sunmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştirmek için zaman zaman anketler düzenliyoruz. Bu anketler neticesinde ihtiyaç duyduğunuz eğitimleri vermeye çalışıyoruz. Bugün de finans yönetimi ile ilgili bir eğitim gerçekleştireceğiz. İçinde bulunduğumuz durumda en zor konu, finans kaynaklarına erişim. Bu konuda bizim de büyük ortağı olduğumuz Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nden yararlanabilirsiniz” dedi.

Eğitimde Dr. Öğretim Üyesi Serdar Ögel ise finans yönetiminin temelinin riskler karşısında alınan tutum olduğunu kaydetti. Ögel, “Risk, beklentilerin gerçekleşmeme olasılığıdır. Risk beklenen sonuç ile gerçekleşen sonuç arasındaki sapmadır. Risk belirsizliğe maruz kalmaktadır. Ancak ikisi arasındaki en önemli fark riskin belirsizliğin bir sonucu olmasıdır. Bir olayın gerçekleşme olasılığı ve olaydan etkilenme kombinasyonu olarak tanımlanmaktadır. Risk kontrol altına alabilme veya sınırlayabilme olasılığının olup olmamasına göre, Sistematik Risk ve Sistematik Olmayan Risk olarak iki ana gruba ayrılmaktadır” diye konuştu. Ögel, işletmelerin risklerden korunmaları için birçok yöntemin bulunduğunu, finansal danışman ya da ilgili birimlerin araştırmaları sonucunda bu yöntemlerin en uygununun tespit edilebileceğini söyledi.

Risk Algısı Ve Kur Riski Yönetim Tekniklerine İlişkin Bir Uygulama: Afyonkarahisar İmalat İşletmeleri Örneği” başlıklı araştırma hakkında değerlendirmede bulundu. Böyükaslan, “Çalışmada elde edilen sonuçlar genel olarak değerlendirildiğinde; çalışma öncesinde örneklemde yer alan ve özellikle kurumsallaşmasını tamamlayamadığı görülen yerel işletmelerde alternatif risk yönetim araçlarının kullanımı konusunda bir farkındalık bulunduğu ve bilinçli olarak tercih edilmediği yönünde beklentimiz olmasına rağmen, saha çalışması sonucunda bu araçların işletmelerce neredeyse hiç bilinmediği ve bu sebeple kullanılmadığı sonucu ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.