SGK AFYONKARAHİSAR İL MÜDÜRÜ SAMET FİDAN, KENTTE BİN 170 ESNAFIN BİR AY İÇERİSİNDE KURUMA OLAN BORÇLARININ TAKSİTLENDİRİLMESİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNMAMASI HALİNDE HACİZ İŞLEMLERİNİN BAŞLATILACAĞINI İFADE ETTİ.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürü Samet Fidan, kentte bin 170 esnafın bir ay içerisinde kuruma olan borçlarının taksitlendirilmesi için başvuruda bulunmaması halinde haciz işlemlerinin başlatılacağını ifade etti.  

  Fidan, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurul ve Genel Sekreterler toplantısına katıldı. Toplantıda esnaflara çeşitli konularda bilgiler veren Fidan, bir ay içinde kuruma borcu olanlara karşı haciz işlemlerine başlayacaklarını söyledi. 550’si il merkezinde, geri kalanların da ilçelerde olduğu bin 170 kişinin bir ay içinde kuruma başvurarak, haciz işlemi olmadan borçlarını taksitlendirebileceklerini kaydeden Fidan, “Biz kurum olarak hiçbir zaman esnafımızın kötü duruma, yani icraya hacze düşmesini istemeyiz. 23 Ekim 2017 sayılı talimat ile borçların tahsili için çalışmaları başlattık. Üzülerek ifade etmek isterim ki, borçlar ödenmezse haciz işlemlerine başlanacak. Bu konuda tüm oda başkanlarımızdan yardım ve destek istiyoruz. Üyelere bizim ulaşmamız zor. Ancak sizler rahatlıkla ulaşabilirsiniz.  Gerekli uyarıyı yapmanız halinde haciz olmadan taksitlendirme yapılacaktır. Taksitlendirme konusu sadece haczi önleyecektir. Yoksa işlemler yasal prosedürde devam edecektir” dedi.