FETÖ AFYON yapılanmasının kara kutusu olarak adlandırılan materyallerde örgütün para trafiğine ait bilgiler olduğu öğrenildi

SAVCILIK TEKNİK TAKİPTEYDİ

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik olarak İlimizde sürdürülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Örgütün temasta olduğu bazı kişileri teknik takibe alan Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda önemli ipuçlarına ulaştılar. Yaklaşık olarak mayıs ayında başlatılan çalışmaların ilk ayağında örgütün bugüne kadar bulunamayan bazı bilgisayar ve muhasebe kayıtları üzerinde duruluyordu.

ÖRGÜT DEPOLARINDAN BİRİ ERKMEN’DE

Örgüte yakın bazı kişileri tespit eden Savcılık, bu kişilerin teknik takibe alınması için yasal izni sağladı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri mayıs ayında başlatılan bu çalışmalarda bazı adresleri tespit etti. Bu adresler üzerinde şüphe çektirilmeden yapılan bazı çalışmalarda bir adım daha ileriye gidildi. Bulguların çoğunluğunun Erkmen’de yoğunlaşması üzerine oluşturulan bir ekip bu bölgeyi mercek altına aldı.

TÜM ŞÜPHELİ ADRESLER İZLENDİ

Erkmen Bölgesindeki şüpheli tüm adresleri incelemeye alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri yapılan teknik takipteki bilgilerinde ışığında bir adrese yoğunlaştı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığından alınan arama izniyle bağ evine baskın düzenleyen Emniyet Ekipleri beklentilerinin daha da üzerinde materyale ulaştılar. Örgütün bazı bilgisayarları, hard diskler, ajandalar bir transit araca yüklenerek Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

İSİM İSİM, RAKAM RAKAM NOTLAR

Ele geçirilen bilgisayar, hard diskler ve ajandalarda örgütün Afyonkarahisar’daki himmet, bağış, yardım gibi gelir kalemlerinin kimlerden sağlandığına dair isim isim bilgiler olduğu öğrenilirken, bu gelirlerin hangi tarihlerde ve kimler vasıtasıyla, kimlerin delaletiyle toplandığına dair notlarında olduğu öğrenildi. Ulaşılan materyallerin teker teker incelenmesinin uzun süre alacağı öğrenilirken, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yeni gözaltı kararları alınabileceği öğrenildi.

BAĞ EVİNİ MUHASEBECİ AYARLAMIŞ

Erkmen’de baskın yapılan bağ evinin halen FETÖ/PDY üyeliği nedeniyle hakkında 9 yıl hapis cezası verilen İlimizdeki bir muhasebeci tarafından kiralandığı iddia edildi. 15 Temmuz’dan hemen sonra örgütün tüm birimlerindeki bilgisayar, hard disk ve ajandalar ile diğer bazı evrakların acilen bilinen adreslerden alınarak gizli depolara götürüldüğü bilinmekteydi. Erkmen’de tespit edilen bu bağ evinin örgütün depolarından sadece birisi olduğu bilgisine ulaşıldı.

Kaynak >>>> Odak Gazetesi / Mehmet Emin Güzbey