FETÖ sanığı 9 kişi hakim karşısına çıktı

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

 Afyonkarahisar’da görülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarına bu günde gerçekleştirilen duruşmalar ile devam edildi. Duruşmalarda hakim karşısına çıkan zanlılardan birisinin telefonuna indirdiği örgüte ait mesajlaşma programı olan “ByLock”a giriş şifresini annesinin adı yaptığı öne sürülürken, bir zanlı ise kendisini “Allah beni kahretsin” diye savundu.  

  Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmalarda 7’si tutuklu 2’si tutuksuz olmak üzere 9 kişi hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklardan Ali Duman, Ahmet Topyıldız, İsmail Ünvar, Medine Akçakaya, Mehmet Yaman,  Veli Kesmeci ve Onur Solak ile tutuksuz sanıklar Kenan Bulut ve Ufuk A.Y.’nin duruşmaları ayrı ayrı olarak görüldü.

  Tutuklu sanıklardan Veli Kesmeci, duruşmasında kendisine yönelik yapılan suçlamaları kabul etmedi ve ByLock kullanmadığını iddia etti. Kesmeci’ye ait telefonda ByLock yüklü olduğu ve 911 kez giriş-çıkış yaptığının belirlendiği kaydedildi. Kesmeci’nin tutukluluk halinin devamına ve duruşmasının da 9 Kasım 2017 tarihinde yapılmasına karar verildi.

  SEGBİS üzerinden duruşması yapılan ve ByLock kullanıcı olduğu belirlenen Medine Akçakaya’ya ise 9 yıl hapis cezası verildi.

  “Allah beni de kahretsin”

  Tutuklu olarak yargılanan Ali Duman ise savunmanda analiz raporları gelen ByLock’u kullanmadığını, “Eagle” kullandığını söyledi. ByLock’u telefonuna hiç indirmediğini söyleyen Duman, analiz raporlarında bir karışıklık olabileceğini, kullanması halinde bunu söyleyebileceğini ifade ederek, “Ben asla terör örgütü üyesi değilim. Bu işin içinde kimler varsa Allah kahretsin. Ben varsam Allah beni de kahretsin” dedi.

  Mahkeme başkanından sanığa şifre sorusu

  Yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen eski polis memuru Ahmet Topyıldız ise örgüt ile hiçbir bağının bulunmadığını öne sürdü. ByLock analiz raporlarında kullanıcı adı Talas, şifresi ise “asf47”nin kendisine ait olup olmadığını Topyıldız’a soran mahkeme başkanı, ayrıca sanığa annesinin adını ve soyadını da sordu. Annesinin adının Asiye Topyıldız olduğunu belirten tutuklu sanık Ahmet Topyıldız, raporları kabul etmedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı şifrenin annesinin adının olup olmadığını tutuklu sanığa sordu. Topyıldız ise 2014 yılında akıllı telefon aldığını ve ilk heves ile birçok uygulamayı yükleyip indirdiğini öne sürerek, o esnada yanlışlıkla yükleyip kaldırabileceğini ve ByLock’u hiç kullanmadığını ifade etti.

 Tutuksuz sanık duruşmada tutuklandı

 Tutuksuz yargılanan sanıklardan Kenan Bulut’ta savunmasını yaptı. Savunmasının ardından talimatla Bank Asya’ya para yatırdığı tespit edilen ve yapıya bağlı şirkete ortak olduğu belirlenen Bulut hakkında mahkeme 9 yıl hapis cezası vererek tutuklanmasına karar verdi.

  Öte yandan, duruşmalar öğleden sonrada devam edildi.