- FETÖ firarisi Komiser Hüseyin Korkmaz’ın, memleketi olan Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesi Belediye Başkanı Ali Erol: rn - “İlçenin adının böyle bir olayla anılmasına tepkiliyiz, öfkeliyiz”

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

    ABD’de devam eden Hakan Atilla davasında Türkiye aleyhine tanıklık yapan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Komiser Hüseyin Korkmaz’ın, memleketi olan Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesi Belediye Başkanı Ali Erol, Korkmaz’a büyük tepki göstererek, “İlçenin adının böyle bir olayla anılmasına tepkiliyiz, öfkeliyiz. İlçemizin bir vatan haini anılması bizi, halkımızı gerçekten derinden üzmüştür” dedi.  

  ABD'de, Türkiye aleyhine devam eden davada iddialara göre 50 bin dolar karşılığında tanıklık yapan Korkmaz'ın, hemşehrileri ve Belediye Başkanı duruma tepki göstererek, Korkmaz’ın bir vatan haini olduğunu ifade ettiler. Böyle bir olaya inanmanın kendilerine zor geldiğini ifade eden ilçenin MHP’li Belediye Başkanı Ali Erol, Korkmaz’ın ilçede hiç yaşamadığını ama hemşehrileri olduğu için bu durumdan büyük rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Erol, “Kayıtlarda her ne kadar Kızılören nüfusuna kayıtlı görünüyorsa da Kızılören’de yaşayan biri değildir. Ben 1994‘ten bu yana 3 dönem belediye başkanlığı yaptım Hüseyin Korkmaz’ı burada hiç görmedim. Anne ve babası buralıdır. Babası Buharkent’te imamlık yaptı zaman zaman anne ve babası gelirdi ama Hüseyin Korkmaz burada hiç yaşamadı” diye konuştu.

  “İlçemizin bir vatan haini ile anılması bizi, halkımızı gerçekten derinden üzmüştür”

  ABD’de, Türkiye aleyhine verdiği ifadeler küçüğünden, büyüğüne, hısımından, akrabasına herkesi derinden üzdüğünü ve kızdırdığını yenileyen Başkan Erol açıklamasına şöyle devam etti:

  “İlçenin adının böyle bir olayla anılmasına tepkiliyiz, öfkeliyiz, kızgınız ilçemizin bir vatan haini ile anılması bizi, halkımızı gerçekten derinden üzmüştür. İnanmak zor gelmiştir ama en son ABD’de, Türkiye aleyhine verdiği ifadeler küçüğünden, büyüğüne, hısımından, akrabasına herkes derinden üzmüştür. Keşke başka şekillerde, güzel haberler ile anılsak. Gençlerimizin vatana, millete, memlekete faydalı hizmetleri ile anılmayı daha çok isterdik tabi. Ama maalesef ilçemizin bir vatan haini ile anılıyor olması hepimizi derinden üzüyor.”

  Komşuları da aileye tepkili

  Öte yandan, Korkmaz’ın ailesinin yaşadığı evin terk edilmiş bir manzarayı andırdığı dikkatlerden kaçmazken, kapısının ve pencerelerinin de kilitli olduğu görüldü. Ayrıca Korkmaz ailesinin komşuları da Korkmaz’a tepki gösterdiklerini ve aile üyelerinin gizlice ilçeden ayrılıp bir daha gelmediklerini belirttiler. Komşuları da Korkmaz’a tıpkı Başkan Erol gibi tepki göstererek, “Bizim ilçemizden vatan haini çıkmaz, biz vatanımıza ve milletimizi seven insanlarız” dediler.