Afjet Afyonspor Ziraat Türkiye Kupası 5.Eleme turunda, ülkemizin en büyük kulüplerinden Fenerbahçe ile İstanbul’da karşılaştı.

Aslında bu maçların Anadolu takımlarının evinde olması gerekiyor. Federasyonun çok yanlış bir kararı. Hem Anadolu’da büyük takımların gitmesiyle futbol sevgisi coşkusu oluşturursunuz hem de diğer takımlara karşı adaletsiz bir uygulama olmaz. Bu maç Afyonkarahisar’da oynansaydı kapalı gişe olurdu. Hakeza diğer Anadolu takımlarında da.



Afyonspor İstanbul’a turistik bir seyahat için gitmedi. Tur atlamayı çok istiyordu takımımız. Rakibini gözünde büyütmemişti. Her ne kadar transfermarket verilerine göre kadro değeri 285 milyon avro olan Fenerbahçe’ye karşı, kadro değeri 86 bin avro olan Afjet Afyonspor’un arasında maddi açıdan büyük fark olsa da, futbolun yürekle, mücadeleyle, alın teri ile kora kor oynandığını gösterdi Afyonsporlu futbolcular.

Açık söyleyeyim Türkiye’de çoğu insan böyle bir direnç ve futbol beklemiyordu Afjet Afyonspor’dan. Bizler inanmıştık, neden olmasın diyorduk, olabilirdi de. Özellikle kaptan Nazmi’nin harika kafa vuruşunu Alman oyuncu Meyer çizgiden çıkarmasaydı, oyun Afjet Afyonspor’a dönerdi. Erhan Şentürk’ün şutları, kaleci Berke’nin kurtarışları Afyonspor’un Fenerbahçe karşısında sadece savunma yapmadığını gösteriyordu. İlk yarı nerdeyse % 52 ye % 48 gibi bir oranda tamamlandı.



Afjet Afyonspor Fenerbahçe karşısında haddini bilerek oynadı, çok açılmadı, kontra ataklarla gol aramaya çalıştı, organize ataklarla pozisyonlar da buldu. Son paslardaki bitiricilik olmaması takıma gol getirmedi. Kaleci Anıl harika maç çıkardı. Bir gün önce 18 kurtarış yapan Denizlispor kalecisi Abdülkadir, bu maçta da sayamadığım kadar kurtarışla Ziraat Türkiye Kupası’na damga vurdular. Kaptan Nazmi ve Erdinç muhteşem bir mücadele ortaya koydular, adeta etten duvar ördüler. Genç Emre sağda hiç sırıtmadı. Solda Celal çok iyiydi. Orta sahada Doğan yetersiz kaldı. Çorumspor maçında disiplinsiz hareketi sonucunda oyundan atılan Mithat’ı çok aradık. İyi bir Mithat’la bu maç alınabilirdi. Yaa Mithat görüyor musun bak ne kadar zarar verdin takımına.

Çorumspor maçında takımın uzatmalar dahil neredeyse 40 dakika 10 kişi oynamasından ve yorgunluktan dolayı takımın direnci ikinci yarının ortalarında düştü. Aynı zamanda Fenerbahçe karşısında hem kendini gösterebilecektin hem de takımına katkı sağlayacaktın. İnşallah 2.yarıdaki maçlar için bunlardan ders alırsın. Alper’i de çok beğendim bu maçta, devamlı gitti geldi enerjisi hiç bitmedi.



Cem hocayı takdir ediyorum yalnız bu maçta oyuncu değişikliklerinde geç kaldı. İkinci yarıya rakibinin değişikliklerle başladığı gibi başlayabilirdi. Taha Can’ı stopere alıp Nazmi’yi orta sahaya kaydırsaydı takımın direnci artardı. İsmail Haktan Odabaşı ve Cihan Özkara hamleleri daha önce gelebilirdi. Erhan çok kaliteli bir ayak lakin bu maçta 120 dakika değil 90 dakika dahi oyunda kalmamalıydı. Özellikle ikinci yarı çok oyundan düştü ve ileride top tutulamadı hal böyle olunca da rakip her taraftan bunalttı takımımızı. Sakatlıklarla da boğuşuyoruz çok fazla da hamle imkanımız yok bu da bir gerçek.

Neyse canınız sağolsun bizim için asıl hedef lig. İkinci yarıda bu takım böyle oynamaya devam etsin gurubun tozunu atar biz de o çok istediğimiz şampiyonluğa ulaşır ve TFF 1.Lig’e çıkarız. Siz kendinizi ispat ettiniz bütün Türkiye’de bunu gördü,  potansiyelinizin farkında olun ve bu takımı hak ettiği yerlere taşıyın. Fenerbahçe gibi bir takım karşısındaki mücadeleniz ve güzel oyununuzdan dolayı tebrik ediyor ikinci yarı maçlarında başarılar diliyorum.

Fenerbahçe adına da günün öne çıkanları; ön libero Crespo, stoper Szalai ve sonradan oyuna giren açık oyuncu Osayi Samuel’di, ilk yarıda da Pelkas.

Bodrumspor maçında görüşmek üzere..

Lokman ÖZKUL
Spor Yazarı ve Yorumcu
[email protected]