Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından, 2019-2020 akademik yılının başlaması nedeniyle 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitim programı düzenled

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından, 2019-2020 akademik yılının başlaması nedeniyle 1. sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitim programı düzenledi.

Programa Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış ile birlikte Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış, bu sene ilk defa bütün bölümlere gelen öğrencileri misafir ettiklerini ifade etti. Yaramış, “Ben 2002 yılından beri Fen Edebiyat Fakültesinde görev yapmaktayım. Tarih Bölümü öğretim üyesiyim. İzmir ve Manisa gibi yerlerden öğrencilerimiz çoğunlukla fakültemizi tercih etmekte. İnşallah 4 yıl boyunca sorunsuz bir şekilde eğitim öğretiminizi tamamlamış olursunuz. Bir mesele veya sorunla karşılaştığınızda, öncelikle danışmanlarınıza müracaat etmenizi, eğer danışmanınızın çözemeyeceği sorun olursa da bölüm başkanınıza iletmenizi istiyoruz. Eğer o da olmazsa bölüm başkanınızla birlikte benim yanıma geldiğinizde, sizlerin sorunlarını çözmeye gayret edeceğiz” diye konuştu.

Öğrenciler için var olduklarını söyleyen Yaramış, şunları kaydetti:

“Biz, sizler için varız. Biz burada isek, sizler olduğunuz için buradayız. Dolayısıyla sizlerle beraber 4 yılı başarılı bir şekilde geçireceğiz. Kendinizi mesleğinizde iyi bir konuma yetiştirmenizi istiyoruz. Bunun için de hocalarımızın sizlere vermiş olduğu ödevleri, okumaları yapmalısınız. İsteyerek bu bölüme geldiğinizi ümit ediyorum. Başarılı olabilmeniz için bölümünüzü sevmeniz gerekiyor. Muhakkak önünüze iyi bir iş imkânı gelecektir. Ama şunu unutmayın; o iş imkânı geldiğinde, sizin her bakımdan hazır olmanız gerekiyor. Ben üniversiteyi 1986-1990 yılları arasında okudum. Dekanla tanışma imkânımız olmadı. Bu açıdan ben sizlere şahsen imreniyorum” dedi.

Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir ise öğrencilerin çok şanslı olduklarını dile getirdi. Özdemir, “Ben, Dil Tarih Coğrafya Fakültesini bitirdiğim zaman fark ettim okulda bir dekanın olduğunu. Diplomayı aldıktan sonra, diplomanın üzerinde dekanın ismi yazdığı için fark ettim. O zamana kadar dekanı hiç görmemiştim. Siz, fakültenin ilk günlerinde dekan hoca ile tanışma fırsatını buldunuz. Aynı zamanda olası sorunlarda üst düzey muhatabınızın kim olduğunu görmüş oldunuz. Bunun avantajları da dezavantajları da var. Üniversite öğrenciliği bir sorumluluk ister, hocalarınızın size karşı sorumluluğu olduğu kadar, sizin de idareye ve hocalarınıza karşı sorumluluklarınız var” şeklinde konuştu.

Üniversite tanıtımı, kütüphane ve kongre merkezi ile diğer sosyal alan ve imkanların tanıtımı, kampüs alanlarında ve eğitim binalarında internetten nasıl yararlanılacağı, uzaktan eğitim derslerinin işlenişi ve sınavları, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliği, Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği ve bağlı yönerge ve yönetmelikler hakkında bilgilendirme, ders  geçme ve başarı sistemi, yönetmeliklerin uygulama ilkeleri ve esasları, danışmanlık hizmetleri, öğrenci değişim programlarına ilişkin bilgilendirme ve tanıtım, çift anadal/yandal ve yatay geçiş esaslarına ilişkin ve bölüm tanıtımı ve genel işleyiş hakkında bilgilerin verildiği eğitimde, AKÜ öğrencilerine detaylı tanıtım ve bilgilendirmeler yapıldı.