Necmettin Erbakan vefat ettikten sonra Saadet Partisiyle araya mesafe koyan ve “Erbakan Vakfı”nı kurarak tüm ülkede örgütleyen Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, yeni bir parti için hazırlıklara başladı.

Vakıf vasıtasıyla her ilde Milli Görüş hareketinin önemli ve marka isimlerini yanına alan Fatih Erbakan, son konuşmasında yeni parti için somut sinyaller verdi.

Merhum Erbakan’ın vefat etmeden önce Saadet Partisi varken  “Milli Görüş” Partisinin tüzüğünü yazmaya başladığını belirten Fatih Erbakan, “Biz, liderimizin kaldığı yerden yolumuza devam edeceğiz” mesajı verdi.”

“Merhum Erbakan’ın, Bir tabelayı, bir amblemi, bir ismi putlaştıramayız. Erbakan Hoca bir tabelanın peşinden gidin demedi, Milli Görüş'ün peşinden gidin” dediğini belirten Fatih Erbakan “İşte biz Milli Görüş’ü temsil ediyoruz, Saadet Partisi bu duruşuyla Milli Görüş ekseninden maalesef kaymıştır” dedi.

Fatih Erbakan, Saadet Partisi tabanına seslenerek “Hoca'nın vefatından sonra büyük bir deprem oldu, senin 40 senedir durduğun yerin koordinatları değişti” diyerek tabanı uyardı.

“Oğuzhan Asiltürk kaç yaşına gelmiş bir fani, gelip geçici, biraz daha sabretsek herşey kendiliğinden çözülür” sorusuna cevap veren Erbakan Vakfı Başkanı Fatih Erbakan “Oğuzhan Asiltürk'ten sonra o yapının içinde sırada bekleyen 10 tane Oğuzhan Asiltürk var , daha çok beklersiniz.” Cevabını vererek Saadet Partisi içindeki Asiltürk ve ekibinin partideki etkisini sert bir şekilde eleştirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu eleştiren Fatih Erbakan “ Temel Bey'in kongredeki tutumu, Temel Bey başkanlığında bugüne kadar yapılanlar,  Trabzon Kadın Kolları mensupları Elif Hanım'ın toplantısına katıldı diye görevden alınması, Uşak AGD'nin 4 Mart programına katıldığı için feshedilmesi, Yalova'da AGD'li gençlerin 4 Mart programı otobüslerinin iptal edilmesi,  Daha geçen hafta Trabzon Merkez İlçede 80 üyenin silinip dışarı atılması” olaylarında Karamollaoğlu ve yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

 Erbakan, “Temel Bey ile birebir yapılan görüşmede kendisine açıkça "Bizi serbest bırakın, bize görev verin başka payeye gerek yok" demelerine rağmen olumlu bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

SP nin marka değeri, itibarı, imajı zedelenmiş, halkın gözünde neredeyse sıfır olduğunu belirten Fatih Erbakan “SP'nin teşkilatları hazır olabilir ama bizim o teşkilatlarla çalışmamız çok zordur. Hepsini değiştirip yeni teşkilatlanma yapmak da yeni parti kurmaktan daha zordur.” dedi ve mevcut Saadet Partisi ile Milli Görüş hareketinin yola devam etmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

“Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül, arkasından Numan Kurtulmuş şimdi de biz aynı şekilde çıkmış olmuyor muyuz” eleştirisne Fatih Erbakan “Tam tersine, bu çıkış yapan isimlerin Erbakan Hocamız'la derdi vardı, Erbakan Hocamız'a karşı çıkış yaptılar, şimdi de mevcut parti yönetiminin Erbakan Hocamız'la derdi var, bizim değil” diyerek yeni bir parti için somut adımlar atılacağı mesajını verdi.

6 buçuk senedir denenmeyen kalmadığını, görüşme için heyetlerin gidip geldiğini bunlardan hiçbir sonuç alınamadığını belirten Fatih Erbakan, “bundan sonra bu işlerle uğraşmak tabir caizse ölü pudralamaya, ölüyü diriltmeye çalışmaya benzer.” diyerek Milli Görüş’ün yeni partisinin önümüzdeki süreçte kurulacağı mesajını verdi.