Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yapılan aşı anlaşmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Gözden kaçırmayın

"Eskişehir'de Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı"

Sağlık Bakanı Koca, 100 milyon doz Sinovac, 120 milyon doz BionTech ve 50 milyon doz Sputnik aşıları için anlaşmanın yapıldığını söyledi. Koca, "270 milyon doz nüfusumuzun 3 katından fazla aşı. Bu güce güvenin" açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yapılan aşı anlaşmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Bakan Koca, koronavirüse karşı geliştirilen, 100 milyon doz Sinovac, 120 milyon doz BionTech ve 50 milyon doz Sputnik aşıları için alaşmanın yapıldığını açıkladı.

Toplam 270 milyon doz aşı anlaşması yapıldığını ifade eden Bakan Koca, "270 milyon doz nüfusumuzun 3 katından fazla aşı. Bu güce güvenin" dedi.

100 milyon doz Sinovac, 120 milyon doz BionTech ve 50 milyon doz Sputnik aşıları için anlaşmamız var. 270 milyon doz nüfusumuzun 3 katından fazla aşı. Bu güce güvenin.

 

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca)   

Bakan Koca: Sırası gelen vatandaşımız aşısını olmalı

"Yeterli aşıya erişim için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" diyen Sağlık Bakanı Koca, sırası gelen vatandaşların aşı olması halinde bu yaz salgının yıkıcı etkisinin sona erebileceğini ifade etti.

Fahrettin Koca, "Sırası gelen vatandaşımız aşısını olmalı. Bu güce güvenin" mesajını verdi.

Yeterli aşıya erişim için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sırası gelen vatandaşlarımızın aşı olması halinde bu yaz salgının yıkıcı etkisi sona erecek. Sırası gelen vatandaşımız aşısını olmalı. Bu güce güvenin.

Haziran ayında aşılamada hedef 20 yaşa kadar inmek

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Fahrettin Koca, haziran ayında gelecek 30 milyon BioNTech aşısı ile aşılamada 20 yaşa kadar inmek istediklerini söylemişti.

 

[Aşılama çalışmaları]Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Haziran ayında 30 milyon aşı ile birlikte, tedarikte sorun yaşanmazsa peyderpey 20 yaşa kadar inmek istiyoruz.https://t.co/fXbfFOXEBb pic.twitter.com/67XTFco6xu