EVLAT ACISINI BİR YILDIR UNUTAMADILAR 23 Ekim 2011 de Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden Öğretmen Ali Çağlar’ın Afyonkarahisar’a bağlı Sinanpaşa ilçesinin Garipçe köyünde yaşayan ailesi, evlatlarının acılarını halen ilk günkü gibi yüreklerinde hissettiklerini söyledi.
Öğretmen Ali Çağlar’ın Garipçe köyünde yaşayan babası İlyas Çağlar (56), yaşadıkları müddetçe oğullarının acısını ilk günkü gibi hissedeceklerini belirterek “Acımız çok büyük ama yapabilecek bir şey yok” dedi. Baba İlyas Çağlar, eşi Emsel Çağlar’ın evlatlarını kaybettikten sonra sağlık sorunları yaşadığını ve oğlunun mezarına sık gidemediğini belirterek “Oğlumuzun acısını her geçen gün yaşıyoruz, oğlumuzda bir öğretmenin bütün vasıfları vardı ve mesleğini gururla, severek yapıyordu ama kaderinde onun erken yaşta ölümü varmış” dedi.
Baba Çağlar, eşi Emsel Çağlar’ın sık sık oğullarının fotoğraf albümüne bakarak gözyaşı döktüğünü söyledi.
Ali Çağlar’ın küçük kardeşi İbrahim Çağlar (19) da ağabeyinin ölümünün ardından çok zor günler geçirdiğini anlatarak şöyle konuştu: “Yaşadığımız müddetçe acısı halen dünkü gibi yüreğimizde tazeliğini koruyor. Her yerde ağabeyimin bir hatırası, anısı var. Ağabeyimin isminin Afyonkarahisar merkezde bulunan Milli Piyango Anadolu Lisesi’ne verilerek sonsuza kadar yaşatılacak olması bizi gerçekten mutlu etti, acımızı az da olsa hafifletti. Bundan dolayı ben devlet büyüklerimize ve yetkililerimize teşekkür ederim.”
Öte yandan Ali Çağlar’ın ablası Yeter Çağlar’ın da İngilizce öğretmeni olarak Konya’da görev yaptığı belirtildi. GÖKTEN CEYLAN (İHA)