Devlet Savaş Ailesinin Yaralarını Sarıyor
Afyonkarahisar’ın Bayat İlçesinde dün akşam saat 21:00 civarında elektrik kontağından çıkan yangın sonucunda iki ev ile bir besihane yanarak kullanılamaz hale gelirken, üç tane evde yangından hasar gördü.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Savaş ailesinin yaralarını sarmak için Büyük Mahalle Sefer Sokak’ta Şaban Savaş’a ait yanan evin ve civarındaki evlerin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.
Vali Balkanlıoğlu’nun incelemelerine Milletvekili Halil Ürün, İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Bayat Belediye Başkanı Abdullah Ertekin, İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan katıldılar.
Şaban Savaş ve Emin Savaş’ın evlerinin ve bir ahır ile bir samanlığın kullanılamaz hale geldiği, Sadettin Savaş ve İsmail Savaş’ın evlerinin de hafif hasar gördüğü alanda incelemede bulunurken Şaban Savaş’ı teselli eden Vali Balkanlıoğlu; ’’Hayatta can kaybından başka her şeyin çaresi var. Allah’a şükredelim ki sağlığınız yerinde. Allah bir daha bunun gibi acı olayları yaşatmasın. Burada gördüğüm manzara karşısında tabiî ki bizlerde çok üzüldük. Valilik olarak sizlerin hayatını devam ettireceği bir yer temin edeceğiz. Biz insanların en zor zamanında da yanında olmak için görev başındayız. Bu nedenle Afyonkarahisar Valiliği olarak yapılması gerekenler hususunda her türlü desteği vereceğiz.’’dedi.
Yangın sırasında evin içerisinde bulunan 4 çocuk herhangi bir yaralanma söz konusu olmadan yangında söndürme çalışmalarında görev alan kepçe operatörü Birol Bulut ve Bayat Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan Veli Köksoyun yardımlarıyla kurtarıldığının bilgisini alan Vali Balkanlıoğlu; ‘’Yangında Afyonkarahisar ve Emirdağ yangın söndürme ekipleri dahil görev alan ve canını dişine takarak üstün bir çalışma sergileyen herkese teşekkür ediyorum.’’dedi.
Yangında oluşan zararın karşılanması adına talimat veren Vali Balkanlıoğlu, evleri yanan ve kullanılamaz hale gelen vatandaşların barınmaları için, Belediye Lojmanlarının tahsis edileceğini belirtirken, lojmanlarının derhal kullanıma sunulabilmesi için gerekli tadilat ve bakımının yapılması için Bayat Kaymakamına talimatını verdi.
Vali İrfan Balkanlıoğlu ve beraberindekiler incelemelerinin sonrasında ailenin yaralarının sarılması amacıyla Bayat Belediye Başkanlığında yapılan toplantının ardından ilçeden ayrıldı.