Evde Sağlık Hizmetleri Ekibi İhsaniye’de, evde sağlık hizmeti alan iki hastanın kontrollerini yaptı. Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında hastaneye gidemeyecek durumda olan hastalara verilen Evde Sağlık Hizmeti, yatağa bağlı genç-yaşlı her hastanın evine kadar giderek gerekli kontrol ve muayeneleri yapıyor. Zübeyde Çocukevi ve Kadın Doğum Hastanesi’nin Evde Sağlık hizmetleri ekibi bu hizmet çerçevesinde İhsaniye ilçesindeki iki çocuk hastaya giderek olağan kontrollerini yaptılar.
Kontrolü yapılan Afyonkarahisar İhsaniye Osmanköy’de oturan  Efrahim Akman’ın hastalık hikayesi ise oldukça üzücü. Efrahim Akman şu an 14 yaşında. 2 yıl önce  2009 yılında okul gezisi sırasında düşerek başını çarpmış. Olay sonrası kol ve bacakta kasılmalar  sıçramalar ve düşmeler başlayınca ailesi Ege Üniversitesine götürmüş. 15 gün hastanede kalmış SSPE tanısı konmuş. Şu an için hafızasını kaybetmiş ve bir başkasının bakımına muhtaç durumda. Efrahim’in yakalandığı hastalığın sebep olduğu patolojik değişiklikler özellikle tek bir organda, beyinde gerçekleşiyor. Hastalarda sırasıyla spastiklik, koma ve 6 ila 12 ay içinde ölümle sonuçlanan ilerlemeli beyin işlevi kaybı görülür.
SSPE  önceleri tipik bir nörolojik hastalık örneği olarak düşünülmesine rağmen, günümüzde kompleks bir temel nörolojik sorun olarak tanınmaktadır. Bu hastalık,  nadir olarak, genelde bir milyon çocukta bir vaka olarak görülmesine karşın, son 40 yıldır bilimsel literatürde daha kapsamlı bir şekilde yer almaktadır. Modern tıpta henüz kesin bir tedavisi yok. Ancak hastalığın seyri yavaşlatılabilmektedir.
Uzmanlar özellikle kızamık aşının eksik bırakılmasının bu hastalığa yol açacağını belirterek anne ve babaları kızamık aşısı yaptırmada hassas olmaya davet ediyorlar.