Afyonkarahisar Belediyesi ana sponsorluğunda ve destekleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Afyonkarahisar Şubesi iş birliğinde düzenlenecek Atatürk'ün Kocatepe'de çekilmiş dünyaca ünlü fotoğrafının da sahibi olan Etem Tem, fotoğraf yarışmasıyla beşinci kez anılacak.

Geleneksel hale gelen ve geçen yılın en fazla katılım alan fotoğraf yarışması özelliğine sahip Etem Tem Ulusal Fotoğraf yarışması beşinci kez yapılacak.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek Başkanlığında Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cem Kasapoğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz ve dernek yönetim kurulu üyelerinin katılımlarıyla protokol imza toplantısı düzenledi. Karşılıklı atılan imzalar ardından Başkanımız Zeybek, Veli Cengiz ve dernek üyeleri ile sohbet gerçekleştirdi.

CENGİZ'DEN ZEYBEK BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

Toplantıda konuşan ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Cengiz: “ Atatürkçü Düşünce Derneği olarak sizlere teşekkürü borç biliriz. Geçen yıl Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonunun bana bildirisine göre en fazla katılım olan fotoğraf yarışması Etem Tem oldu. Başkanımıza bu yolda bize yol arkadaşlığı ettiği için teşekkür ediyorum.

Başkan Mehmet Zeybek de Etem Tem yarışmasını her yıl düzenledikleri için gurur duyduklarını aktararak; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafçısı Etem Tem adına Ulusal fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Göreve geldiğimiz yıldan beri her yıl yapılması için üzerimize düşen ne ise yerine getiriyoruz. Ana sponsoruz. Görevde kaldığımız sürede bu etkinliği yapmaya devam edeceğiz. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanımıza ve yönetimine bize bu fırsatı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun”

BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLADI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafçısı Ethem Tem anısına geleneksel şekilde bu yıl da yapılacak yarışma için başvurular başladı. İlimizin tanıtımını ve özellikle Afyonkarahisar'ın gizli kalmış tarihsel dokusunun gün yüzüne çıkarılmasını amaçlayan yarışma, Valiliğimiz ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler 15 Ağustos 2023 tarihine kadar http://www.tfsf.org.tr/ adresinden online başvuru yapabilecekler.

Dereceye giren eserler 23 Ağustos 2023 Salı günü kamuoyuna açıklanacak. Zafer Haftası kutlamaları çerçevesinde 26 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek sergiyle görücüye çıkacak eserler için aynı gün ödül töreni düzenlenecek. Yarışmada birinciye 5 Bin TL, ikinciye 4 Bin TL, üçüncüye 3 Bin TL ödül verilecek.