Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan ve 1971 yılında açılan Afyonkarahisar Müzesinin tahsisi Belediye tarafından alındı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

ZEYBEK BAŞKAN'DAN YENİ BİR PROJE DAHA

ESKİ MÜZE BİNASININ TAHSİSİ BELEDİYEMİZE GEÇTİ

        Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan ve 1971 yılında açılan Afyonkarahisar Müzesinin tahsisi Belediye tarafından alındı.

18 Nisan’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan yeni müze binasına taşınma işlemi yapılan ve artık eski müze olarak anılacak yapı, Afyonkarahisar Belediyesince yenilenerek şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak bir yatırım olacak.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek tahsis kapsamında müze binasını ziyaret etti, yapılacak çalışmalar istişare edildi. Ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez, Milli Emlak Müdürü Cafer Atay, Başkan Yardımcımız Benol Kaplan eşlik etti.

Yapılacak proje üzerinde ekibi ile birlikte inceleme yapan Başkanımız, mevcut yapının güçlendirileceğini, yeşil dokunun korunarak sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılacak muhteşem bir projenin hayata geçirileceğini belirtti.  

“AFYONKARAHİSAR’IMIZA HAYIRLI OLSUN”

Yeni bir yatırım daha şehre kazandıracak olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Başkanımız Mehmet Zeybek konuya ilişkin açıklamasında, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un Afyonkarahisar ziyaretinde burayı gezdik. Yeşil dokuyu bozdurma dedi. Bedeli karşılığı takas et ya da bedelini takdim et dedi. Uzun uğraşlar sonucu tahsisini aldık. İnşallah Afyonumuza yeni kültürel bir alan olarak hizmete sunacağız. Yeşil dokuyu ve mevcut binayı muhafaza ederek, rekreasyon alanları ve yeşil düzenlemeleri ile halkımızın kullanımına açmayı düşünüyoruz. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.