Valilik yanındaki Tekel yokuşunda bulunan eski Güreş Eğitim Merkezi restore edilecek. Vali Çiçek'in verdiği bilgiye göre, bina "genç ofis sistemi" olarak gençlerin eğitimi ve gelişimi için hizmet vermeye başlayacak.

Vali Çiçek, konuyla ilgili pylaşımında "Afyonkarahisar’da gençlerimiz geleceğimiz diyoruz.Onlar için durmadan çalışacağız.Bu amaçla bir çok proje yaptık işte onlardan biri,eski güreş merkezi binamızı restore edip genç ofis sistemine geçiyoruz. Haziran ayına yetiştireceğiz. Gençlerimiz yeni evlerini çok sevecekler" deddi.

Genç Ofis nedir?..

Genç Ofisler, üniversite gençlerinin, gönüllülük faaliyetlerini hayata geçirmelerinin yanı sıra onlara kariyer planlamaları noktasında da fırsatlar sunacak.

Toplumda sosyal barışın sağlanmasına yönelik projelerin üretileceği Genç Ofisler, üniversite gençlerinin kişisel gelişimine de katkı sağlayacak. Üniversitelerde gönüllülük çalışmaları ve sosyal sorumluluk seçmeli ders olarak yaygınlaşacak.

YÖK ise imzalanan protokol gereğince tüm imkanlarını Genç Ofisler'in kullanımına sunacak.

Protokolle gençler bu ofisleri kullanarak kişisel, sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel hizmetleri yerinde ve etkin kullanabilecek. Ayrıca gençler, Türk kültürünün önemli bir parçası olan gönüllülük ve yardımseverlik çalışmalarına da katılabilecek.

Söz konusu ofislerde gençler, faaliyet ve projeler yürüterek hem gönüllülüğü öğrenecek, hem de iş hayatına hazırlanacak. Protokolle birlikte Türkiye genelinde bulunan Gençlik Merkezi sayısının 310’dan, 600’e çıkması hedefleniyor.