Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’a bağlı Şuhut ilçesinde temel atma törenlerine katıldı.rnrnAfyonkarahisar’a bağlı Şuhut ilçesinde belediye tarafından yaptırılan iş merkezi ile ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’a bağlı Şuhut ilçesinde temel atma törenlerine katıldı. Afyonkarahisar’a bağlı Şuhut ilçesinde belediye tarafından yaptırılan iş merkezi ile yeni adliye sarayının temel atma törenlerine katılan Bakan Eroğlu, Türkiye’de gerçekleşen büyük dönüşümün en önemli parçasını ekonominin oluşturduğunu söyledi. Önceki dönemlerde IMF heyetlerinin Türkiyeli bürokrat ve yöneticiler tarafından devlet başkanları gibi karşılandığını ifade eden Bakan Eroğlu, devletin önceki dönemlerde borçlanma oranlarının ise yüzde 60’a varan faiz oranlarında olduğunu hatırlattı. Gelinin noktada ki ekonomik başarının en büyük yansımasının faiz oranlarında ki düşüşler olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu şöyle konuştu:
“O zamanlar hükümet iflas etmiş IMF’ye 23,5 milyar dolar borç vardı. Eskiden Türkiye’de toplana vergilerin yüzde 87’si faiz ödemelerine gidiyordu. Kalan para ise cari giderlere anca yetiyor ve yatırım yapılamıyordu. Eskiden devlet garantisi ile yüz TL borç alındığı zaman devlet 63 TL faiz ödüyordu. Ama biz geldik ve bu defteri kapattık. Tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını korumak için bütün hortumları kestik. Artık toplanan vergiler millet hizmet olarak akıyor. Bu paralar halkın parasıdır bizim yaptığımız emaneti korumaktır. Şimdi bu tek haneli rakamlara indi bu ekonomideki güçlenmenin sadece bir göstergesidir.”
Temel atma törenine Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır ile Şuhut Belediye Başkanı Eyüp Bozkurt ile daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.