AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yarın gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı


Prof. Dr. Veysel Eroğlu yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;



Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı şerifin son günlerini idrak ediyoruz. İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle bütün hemşehrilerimin ve İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyorum.



Bu sene malum olduğu üzere korona virüs sebebiyle farklı bir Ramazan-ı şerifi yaşıyoruz.

Belki sevdiklerimizle birlikte iftarlar yapamadık, kardeşlerimizle omuz omuza teravih namazları kılamadık, mukabelelerde buluşamadık ama Ramazan-ı şerifin o muhteşem manevi iklimi her zerremize kadar bizi sardı ve gönül bağlarıyla bizi birbirimize bağladı.

“BİN AYDAN DAHA HAYIRLI BİR GECE”…

Kadir Gecesi, bütün insanlığın kadrini yücelten bir gecedir. Zira Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur’an-ı Kerim ile insanlığı muhatap almış, son ve mükemmel din olan İslam ile insanlığı şereflendirmiştir. Kadir; izzet, şeref, değer ve itibar demektir. Yeryüzünün mükerrem varlığı olarak yaratılan insanoğlu, bu lütfun kıymetini bildiği ve varoluş gayesini gerçekleştirdiği oranda kadrini yüceltecektir. İnsan olarak Rabbimiz katında değer bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir. Kadir Gecesi, Kur’an’la, Kur’an’ın getirdiği adaletle, merhametle, hikmetle ve selametle kıymet bulma gecesidir. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde bu geceyi ibadetle geçirenlerin kul hakkı hariç olmak üzere geçmiş günahlarının affedileceğini müjdelemişlerdir. Şöyle ki; “Kadir Gecesi’ni, fazilet ve kutsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah’tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin - kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır.” buyurmuşlardır. Mübarek Kadir Gecesi için Kur’an-ı Kerim’de müstakil bir sure tahsis edilmiş, bu sure-I celilede gecenin en güzel şekilde tasviri yapılmıştır. Rabbimiz önce “Bilir misin nedir Kadir Gecesi?” diye sorar ve cevabını şöyle verir: “Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.” Bin ay, ortalama bir insan ömrü olup 80 yılından daha fazla bir süredir. Her sene gelen Kadir gecesi müminlere bir ömür bahşederken, adeta hayat muhasebesi yapmalarını, ömürlerini nasıl ve ne uğurda harcadıklarını fark etmelerini istemektedir. Kadir suresinin son ayetlerinde ise “O gece melekler ve ruh, Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.”. Kur’an-ı Kerim’in nüzulünün hürmetine her sene vahiy meleği Cebrail (as) ve Allah’ın diğer melekleri Kadir gecesinde yeryüzüne misafir olurlar. Selâm ve esenlik getirmek üzere aramıza inen bu kutlu misafirler, fecre kadar dualara, istiğfarlara, zikir ve tilavetlere ortak olurlar.  Bizler bu gece kendimize sormalıyız: Allah’ın meleklerini misafir edebilecek bir gönül aleminde miyiz? İslam Alemi niçin bu hallere düştü.? Müslümanlar olarak neden birbirimizin değerini bilmez, birbirimize güvenmez, müsamaha göstermez hale geldik? Rahmet Peygamberinin ümmeti arasındaki kardeşlik ve sevgi bağları nasıl bu kadar zedelendi? İnsan hayatı çok kısadır, göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçmektedir. O halde bu mübarek geceyi en iyi şekilde değerlendirilmelidir.

 
Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.


Eroğlu, mesajında, İstiklal harbimizin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919’da aziz milletin, kendi hür iradesine, istiklal ve istikbaline her şartta sahip çıkacağını bütün dünyaya ilan ettiğini belirtti.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile bütün vatan sathına yayıldığını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:



 

"Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için istiklalinin müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele, bilahare Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Şanlı tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla 2023, 2051, 2071 ve hatta 2099 hedeflerimize ilerlerken, en büyük teminatımız gençlerimizdir. Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inanıyorum.

 

Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacak. Bu düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla yad ediyor, başta gençlerimizin olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram'ını kutluyorum."