ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU: "MİRAÇ KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN"

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yarın idrak edecek olduğumuz Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun mesajı şöyle;

“Bu gece Kur'ân-ı Kerimde âyetlerle anlatılmış ve varlığı inkâr edilemeyecek bir şekilde ortaya konmuş mübarek bir gecedir. Bu gece büyük mucizelerden birinin yaşandığı peygamberimizin Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet dolu seyahatinin gerçekleştiği feyiz ve bereketin coştuğu umut, huzur ve müjde gecesidir.

Miraç bir arınma ve Allah’a yükseliştir. İnsanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikâyesidir. Kâinatın yüce yaratıcısının daveti üzerine gerçekleşen bu mucizevî buluşma insanlığın Allah’a ulaşma yolundaki duraklarında gerçekleşmiş kutlu bir yolculuktur.

         Kusur ve günahlarımızdan tövbe ve istiğfarlarla arınmak, ruhları dua ve ibadetlerle ferahlatarak tefekkürde bulunmak ve Cenabı Hakk'ın rızasını kazanmak için bizleri bu mübarek günlere kavuşturan Yüce Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Bu günlerin rahmet, mağfiret ve bereketi hepimizin üzerine olsun.

Miracın kendi semamıza, yani kalbimize ve iç dünyamıza yönelmemize, arınmamıza, âlem-i İslam’ın ve insanlığın yüksek değerlerle yücelmesine vesile olması temennisiyle bütün İslam aleminin ve hemşehrilerimin Miraç Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bu mübarek gecenin kardeşliğimizi ve birliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum.”