rnrnEROĞLU, BİR AÇILIŞ, İKİ TEMEL ATACAKrnrnOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2 Ağustos'ta Afyonkarahisar’da iki tesisin temelini atacak, bir tesisin de açılışını yapacak.rnAçılışı yapılacak ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

EROĞLU, BİR AÇILIŞ, İKİ TEMEL ATACAK Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da iki tesisin temelini atacak, bir tesisin de açılışını yapacak.
Açılışı yapılacak olan Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi’nde 1,2 MW/saat elektrik üretimi yapılacağı, yaklaşık bin 500 hanenin elektrik ihtiyacının karşılanacağı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, tesisin kapasite artırımına uygun olarak yapıldığı belirtildi. En kısa sürede ikinci gaz motoru da işletmeye alınarak saatte 2,4 MW/saat elektrik üretiminin hedeflendiği ifade edildi.
Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak olan 180 öğrenci kapasiteli Şuhut İlim ve Kültür Merkezi’nin, toplam 5 katlı ve 6 bin838 metrekare kapalı alana sahip olacağı bildirilen açıklamada, “Merkezde derslikler, mescitler, kütüphane, internet odaları, yemek salonlarıyla yatakhaneler yer alacaktır. Gençlere ve kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarının verileceği merkezde ayrıca hafızlık eğitimi de verilecektir. Temeli atılacak diğer tesis Şuhut Modern Halk Eğitim Merkezi, 2 bin713 metrekare alanda inşa edilecek olup merkezde anasınıfı, spor salonu, kadınlar lokali, atölyeler, derslikler, kütüphane ve sergi salonu bulunacaktır” derildi.