EROĞLU, AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENLERİNDE
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Bayat ilçesinde 10 milyon liraya malolan iki tesisin temelini attı. Eroğlu, Afyonkarahisar’a her gelişinde heybesini doldurup geldiğini belirterek, en büyük müjdeyi ise Ramazan ve Zafer Bayramları’na rastgelen haftada verdiklerini belirtti.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar ziyaretleri kapsamında Bayat ilçesinde vatandaşlarla bayramlaşarak, Bayat Göleti Rekreasyon çalışmasının başlatılması törenine katıldı. Bayat ilçe meydanında gerçekleştirilen programda konuşan Bakan Eroğlu, Bayat ve Emirdağ’da yoğun olarak bulunan gurbetçi vatandaşların Zafer Havaalanı’nın açılması ile birlikte sıkıntılarının sona ereceğini bildirdi. Eroğlu, havaalanı inşaatının 2014’te yapımının tamamlanması için yüklenici firma ile anlaştıklarını ancak firmanın gece gündüz çalışarak havaalanını 29 Ekim’de açacağını ve ilk seferin Brüksel’e gerçekleştirileceğini belirtti.
Afyonkarahisar’a her gelişinde müjde ile geldiğini dile getiren Eroğlu, “Buralara gelince sizlerle kucaklaşıyoruz. Bize de büyük bir enerji veriyorsunuz. Sizin için biz de gelirken heybemiz dolu geliyoruz. Bu kez büyük bir müjde ile geldik. Zafer’in 90. yılında 90 milyon liraya 25 tesis için çalışma başlattık” diye konuştu.
Bayatlı’lara modern içme suyu şebekesinin çalışmasının yapılacağını sözünü veren Eroğlu, projenin ihalesinin 27 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirileceğini bildirdi. Eroğlu, “Belediye Başkanımız çok çalışkan bir insan. Buraya yatırım alabilmek için sürekli olarak elektronik posta gönderiyor. Bizden 6 isteği daha oldu. Bunları da biz kalbimize yazık. Onlara da bakacağız inşallah” diye konuştu.
Bayat’ın ardından Derbent’te de Derbent Göleti ve Sulaması’nın temel atma törenine katılacağını söyleyen Eroğlu, bu iki tesis ile Bayat’a 10 milyonluk yatırım gerçekleşeceğini bildirdi.
Eroğlu, bayramın üçüncü günündeki son gezisini Bayat ilçesine bağlı Derbent Köyüne gerçekleştiren Eroğlu, burada da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Köylüler ile tek tek bayramlaşan Eroğlu, temeli atılan tesisin Derbentli’lere hayırlı olmasını diledi.
Bakan Eroğlu’nun Bayat ve Derbent’teki programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Halil Ürün, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, DSİ Bölge Müdürü, Orman Bölge Müdürü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı bürokratlar da eşlik etti. ALİ KEMAL AKAN (İHA)