ERGENEKON KORKUSUYLA DOLANDIRICILIKrnrnARALARINDA PROFESÖR, OKUL MÜDÜRÜ, ASKER VE BÜROKRATLARIN DA OLDUĞU 114 KİŞİYİ DOLANDIRAN ÇETE ÜYESİ 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDIrnrnAnkara polisi, kendilerini savcı ve polis ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

ERGENEKON KORKUSUYLA DOLANDIRICILIK ARALARINDA PROFESÖR, OKUL MÜDÜRÜ, ASKER VE BÜROKRATLARIN DA OLDUĞU 114 KİŞİYİ DOLANDIRAN ÇETE ÜYESİ 25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI Ankara polisi, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak terör örgütü üyesi olarak isimlerin geçtiğini söyledikleri aralarında profesör, asker, bürokrat, okul müdürlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandıran bir şebekeye yönelik düzenledikleri operasyonda 25 kişiyi gözaltına aldı.
Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, bir şebekenin Türkiye genelinde kontör dolandırıcılığı yaparak bunu bir meslek haline getirdiğini belirledi. Şebekenin Ergenekon da aralarında olduğu çeşitli örgütlerinin isimlerini kullanarak insanları korku ve panik içine soktukları belirlenirken Ankara’da görevli emniyet müdürlerinin isimlerini de kullandıklarını tespit edildi. Şebekenin bu yöntemle korkuttukları aralarında profesör, asker, bürokrat ve okul müdürlerin de olduğu 114 kişiyi bankalara yönlendirerek değişik kişiler adına açtırdıkları hesaplara para yatırtıp çektikleri anlaşıldı.
Yapılan tespitlerin ardından Ankara-Şanlıurfa, Adana ve Afyonkarahisar’da eş zamanlı operasyonda 37 ayrı adreste arama yapıldı. Yapılan operasyonda 25 kişi gözaltına alınırken 4 kişinin ise cezaevinde olduğu belirlendi.
Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda vatandaşlar tarafından yatırılan paraları çekmek amacıyla hazırlanan üzerlerine zanlılara ait fotoğrafların yapıştırılı bulunduğu 1 adet sürücü belgesi, 2 adet nüfus cüzdanı, 10 adet tabanca fişeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek ele geçirildi.
Zanlıların isimlerini çeşitli yöntemlerle öğrendikleri kişilerin ev numaralarını kendilerini savcı yada polis olarak tanıtarak özellikle gündüz saatlerinde arayarak “Eşiniz telefonunun terör örgütü kullanıyor” yada “Banka hesabını terör örgütü’ kullanıyor’ dedikleri bunları söylerken inandırıcı olması için telsiz sesi gelmesine dikkat ettikleri belirlendi. Şebekenin aradıkları kişiye “Eşinizi gözaltına alacağız ancak biz araştırdık eşinizin örgütle bir ilişkisi yok. Eşinize söyleyeceğiz ancak kalp krizi geçirmesinden korkuyoruz onun için telekonferans yapacağız” dedikleri tespit edildi. Bu şekilde inandırılan müştekinin eşi kocasını arayarak “Evde savcı ve polis var, evi aradı bir şey bulamadılar” diye konuşmasını sağladıklarını anlaşıldı. Bunun üzerine kendini savcı olarak tanıtan zanlılar müştekiyi arayarak, “Banka hesabınızı terör örgütü kullanıyor. Biz size bir hesap vereceğiz, banka hesabınızdaki paraları buraya yatırın. Soruşturma bitince size teslim edilecek” dediklerini ortaya çıkarıldı. Şebekenin bu yöntemle 114 müştekinin 10 milyon TL parasını dolandırdıklarını anlaşıldı. Zanlılar polis sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.