Yaptıkları çalışmalarda basın camiasının en büyük yardımcıları olduğunu belirten İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, “Erenler’de faaliyete geçen Polis İrtibat noktamız ile Erenler artık daha güvenli olacak” dedi

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve basın mensupları Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’i, inşaatı tamamlanmak üzere olan Erenler Polis İrtibat binasında ziyaret ettiler.
Son dönemde Emniyet camiası ile basın camiası arasındaki dayanışmanın artarak devam etmesi amacıyla Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği tarafından düzenlenen ziyaret, Vali Gökmen Çiçek’in tavsiyesiyle Erenler’de yapımı tamamlanan Polis İrtibat binasında gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği olarak Emniyet camiasına moral-motivasyon açısından destek vermek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, “Sağolsunlar Sayın Valimiz bu ziyaretimizin Erenler’deki bu yeni binamızda gerçekleşmesi tavsiyesinde bulundular. Afyonkarahisar basın camiası olarak burada yapılan çalışmaları görmekten gerçekten memnuniyet duyduk. Afyonkarahisar'ın en yeni ve gelişen bölgesi Erenler'de asayiş noktasındaki eksikliklerin tamamlanması, daha iyi noktalara gelmesi için önemli çalışmalar yapıldığını gördük. Bu çalışmalardan duyduğumuz memnuniyeti ifade ederken Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Temiz’in şahsında, Vali Gökmen Çiçek’in koordinasyonunda sürdürülen başarılı çalışmalara canı gönülden destek verdiğiniz belirtmek isteriz” dedi.

Afyonkarahisar Emniyeti’nin Afyonkarahisar genelinde suç ve suçluyla mücadelede önemli adımlar attığını, önemli çabalar sergilendiğini belirten Küçükkurt, “Pandemi şartlarının ağırlığına rağmen hiçbir hizmet aksamadan sürdürülmeye çalışılıyor. Bu nedenle Biz Emniyet camiamıza sayın Ali Temiz müdürümüz nezdinde şükranlarımızı sunuyoruz. Yeni tesislerinin, yeni imkânlarının hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz . Emniyetimizin moral ve motivasyonu hiç kaybetmeden çalışmalarını daha da ileriye taşıyacaklarına inanıyoruz” dedi.
Afyonkarahisar Basın-Yayın camiasını bu nazik ziyaretleri nedeniyle teşekkür ettiklerini belirten İl Emniyet Müdürü Ali Temiz ise şunları söyledi:

“Göreve ilk geldiğimiz günlerde de belirttiğimiz gibi bu görevi yerine getirirken bizim en önemli iş arkadaşlarımız basın yayındaki arkadaşlarımızdır. Yaklaşık 1 yıllık görev sürem zarfında da beraber sırt sırta, kol kola bu güzel çalışmalar yaptık. Ben kendilerine tekrar teşekkür ederim, her zaman yanımızda oldular. Bu vesile ile de Erenler’deki yeni binamızı görme fırsatımız oldu. İlk göreve başladığımda da Erenler konusu gündeme gelmişti. Kesinlikle bir ihtiyaçtı, projesi çizilmişti. Fakat çok yetersiz bir projeydi. Vali bey de geldiğinde güzel bir şey yapalım, bize yakışsın demişti. Sayın Valimizin destekleri ve Ankara’dan sağladığımız kaynaklarla bu gördüğünüz binamızı ortaya koyduk. Buraya harcanan para, genel bütçeden hiçbir para harcamadan yaptırdık burayı. Büyük bir bölümünü Ankara Polis Güçlendirme Vakfından geri kalanı da valimizin yardımıyla yaptırdık. Çok da güzel bir bina oldu. Üniversitemiz açıldığında da öğrencilerimizin rahatlıkla gelebileceği, ferah bir ortamımız var. Burada güvenli bir hizmet sunacağız. Erenler’de kötü şöhretinden dolayı üniversite tercihlerinden bile öğrenci aileleri burayı tercih ettirmediği duymuştum ve çok şaşırmıştım. Ama öyle bir şey olmadığını da inşallah beraber basın mensubu arkadaşlarımız ile beraber ortadan kaldırıp burayı örnek, şehrimizin güzel bir noktası haline getireceğiz” dedi.

Yeni binada Emniyet’in ilgili tüm birimlerinin hizmet vereceğini belirten İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, “Bütün ekiplerimiz burada, kamera sistemi ve mobeseyi de buraya kurdurttuk. 50’ ye yakın kamera kuruldu, çevrede olan alanlar var, uyuşturucu ile gündeme gelen parkımız var, orayı da 24 saat izleyebiliyor arkadaşlarımız. Her şey kontrolümüzün altında olacak. Sabit 20 kişi var ama çevik kuvvet ekibimiz gelecek. Narkotik ekiplerimiz burada, yoğunluğa göre artacak yani. Üniversite açık olduğunda personel sayımız ona göre artırılacak. Şuan ki yoğunluğa göre yeterli sayıda ekibimiz var” dedi.

Ziyaretin anısına Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Onursal Başkanı Hacı Hakkı Özsoy tarafından basın camiası adına İl Emniyet Müdürü Ali Temiz’e bayrak ve Kur’an-ı Kerim takdim edildi.