Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada



 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP’de kongre hesabı yapanlara yer olmadığını belirterek, “Partimiz kimsenin oyuncağı değil, Milletvekili sıralamasını beğenmeyeler, 14 beldenin 13’ünde aday çıkartmayanlar, naylon üyelerle seçimi kazanıp partiyi çay içilip gidilen yer olarak görenlere CHP’de yer yok” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan, düzenlediği basın toplantısında ülke ve Afyonkarahisar gündemine dair değerlendirmede bulundu.

CHP’DE KONGRE HESABI YAPANLARA YER YOK

Çok sayıda partilinin katıldığı basın toplantısında CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Teşkilatı’nın görevden alınma süreciyle ilgili bilgiler veren CHP İl Başkanı Ercan, “Bir sürüdir beraber çalıştığımız merkez ilçe teşkilatımızı bu hafta görevden aldık. Atanmış il yönetimi kendi iradesiyle çalışmayanı parti görevini yapmayanı makamı işgal edenleri alarak partinin önünü açmıştır. Partimize gönül verenler şundan emin olsun artık partide kongre hesabı yapanlar değil, partinin ilke ve düşüncelerine hizmet eden partimizin iktidar ve başarısına odaklananların partisi olacaktır.” dedi.

PARTİMİZ KİMSENİN OYUNCAĞI DEĞİL, CHP ZARAR GÖRMESİN DİYE SABIR ETTİM

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kimsenin oyuncağı olmadığının önemle altını çizen Ercan,

“Merkez İlçe yönetimini görevden almayı seçim var endişesiyle az daha ertelesem o zaman sayın ilçe başkanının dediği gibi oyuncak olurdum. Burası Cumhuriyet Halk Partisi’dir ve kimsenin oyuncağı değildir. Ayak uyduramayanlar gider. Çalışacak olanlar gelir. İl Başkanlığına geldiğim günden beri partim için çalışmayan, oylarını düşüren, 14 beldeden 13’ünde aday çıkartmayan açık ara seçimle geldiğini söyleyen ilçe başkanım gerçek partili olmayan naylon üye ile kazandığını görmezden gelip atanmış diye güya partim için çalışan değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma hakaret ettiğini sanmaktadır. Bu hastalıklı yapıya bu kadar süre nasıl dayandım ve sabır ettimse partim zarar görmesin belki arkadaşlar partiye gelip çay içilip gidilen yer olmaktan çıkarıp köy ve beldelerde çalışırlar diye bekledim. Ama asıl zararlı olan naylon üye ile gelen ve sadece kongre hesabı yapan bu yapının kalması idi. Belki çalışırlar umudumu koruduğumdan bu zamana kadar sabrettim.” ifadelerini kulandı.

MİLLETVEKİLİ ADAY SIRALAMISINI BEĞENMEDİLER

Ercan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Milletvekili sıralamasını beğenmeyen bir aday adayının davasını gütmek yerine aziz Atatürk’ümüzün bize emanet ettiği partimize hizmet etselerdi şahsımın ve yönetimimin daha çok sevgi ve saygısını kazanırlardı. Bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü bizim asıl gündemimizde bu yok. Bu her partide olabilen ancak bizde olduğu zaman ön plana çıkarılan bir husustur. Önlem aldığım yerlerde belediye başkan adaylarımız üstün gayretle başarılı olmak için çalışmaktadırlar. Aday çıkmayan yerlerde de aday arayışlarımız son aşamada olup 31 Mart’ta başarılı sonuçlar alacağımızdan partililerimiz emin olsunlar. Tek başına ‘Millet İttifakı’ olarak seçimlere girdiğimiz yerlerde başarılı sonuçlar alacağımızı biliyorum.”

KOÇAK RAKİPLERİNE FARK ATTI, İTTİFAK YAPSALAR BİLE TREN KAÇTI

Afyonkarahisar Merkezde Dr. Mahmut Koçak’ın rakiplerine fark attığını herkesin gördüğünü vurgulayan Ercan, “Daha önce MHP-AKP’den birisi adayını çekecek dediklerinde Sayın MHP yetkilisi

böyle bir söylenti çıkaranlar ya vatan haini veya FETÖ’cüdür diyordu. Bugün ittifak içine girmek için can atıyorlar. AKP kanadı da böyle bir şey yok derken şimdi ne oldu… Cumhur İttifakı kaçınılmaz oldu. İttifak yapsalar bile tren kaçtı. Atı alan helalinden Üsküdar’ı geçti. Adayımız Dr. Mahmut Koçak Bey’e başarılar diliyorum. Bu yükselişi görenler ve oyun bozmak isteyenler CHP keşke desteklemeseydi deyip oy akışını durdurmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

HALK KİME “SAYIN” KİME “KELLE” DENİLDİĞİNİ UNUTMADI

Yalandan beslenenlerin CHP-HDP ile işbirliği yapıyor dediklerini kaydeden Ercan, “CHP hiçbir zaman terör örgütleriyle bir araya gelmemiştir. Ne FETÖ nede PKK ile küçük menfaatler için dolaylı veya direk olarak görüşülmemiştir. Halkımız kime ‘sayın’ kime ‘kelle’ denildiğini unutmamıştır. Meydanlarda terörist başının mektuplarını Sayın Kılıçdaroğlu okutmamıştır. Aksine PKK’nın hedefinde olup Artvin’de suikast e uğramıştır. AKP işine gelirse Cumhur İttifakı ile olur, işine gelirse HDP ile andımıza karşı çıkar. Hain lafı bu kadar nasıl ucuz kullanılır. Anlamakta zorlanıyoruz. Daha 2 gün oldu okullarda çocukların Türküm Doğruyum Çalışkanım, Ne Mutlu Türküm Diyene demeleri kimlerin oyu ile red oldu? AKP ve HDP. Kim kimle ittifak halinde buna değerli Afyonkarahisar’lılar karar versin. Tabi çekimser kalan MHP’yi de milli duruşundan dolayı tebrik etmek lazım.” şeklinde konuştu.

AKP DOĞUDA HDP’Yİ DESTEKLERSE KÜRT KARDEŞLERİMİZ OLUYOR

“CHP’yi HDP destekler veya oy vermeye çalışırsa PKK ile işbirliği oluyor. Hain oluyoruz. Ama AKP’yi doğuda HDP’yi desteklerse Kürt kardeşlerimiz oluyor.” diyen Ercan, “Vali, emniyet ve askere sakın çözüm sürecinde PKK’ya müdahale etmeyin gelen teröristlere halı serip çadır kurup affedenler Diyarbakır’da İbrahim Tatlıses’le ‘megri’ ‘megri’ türküsünü sanki CHP’liler söylemiş gibi bizler hain, kendileri vatansever oluyor. CHP’liler çok uyardı. Bu hendekleri kazdırtmayın bu hendeklerden Mehmedimize kurşun sıkacaklar dediğimizde siz karışmayın çözüm süreci var dediler. Sonradan kaç güvenlik görevlimiz o ilçeleri tekrar alabilmek için şehit oldu. Bunlar unutulmadı. Türkiye’de yerelde CHP ve ‘Millet İttifakı’nın geldiğini gördüklerinden şaşırmaktadırlar. Hikayeleri bitti. Beka, İş Bankası hisseleri, İsmet Paşa başka konu kalmadı. Deniz bitti. CHP’nin bu konuda utanacak saklayacak gocunacak hiçbir endişesi korkusu yoktur. Pazar yerleri yangın yeri,  ekonomi kötü, dış politika tıkandı. Bu konuların tartışılmasını önlemek için suni gündem oluşturmaya çalışmaktadırlar.” dedi.

VATANADAŞ BIRAKIN ET YEMEYİ, OT YİYEMEZ HALE GELDİ

Vatandaşların bırakın et yemeyi ot bile yiyemediklerini kaydeden İl Başkanı Nevzat Ercan, “Geçen yıl vatandaş et yiyemiyordu. Bu yıl etin yerine ot da yiyemez hale geldi. Barış Manço sanki bugünleri görmüş domates, biber, patlıcan, menemen, karnıyarık en lüks yemek haline geldi. Ne yapacaksın İş Bankası hisselerini vatandaşın derdine bak. İnsanlar borcunu ödeyemez hale geldi kredi kartları tıkandı. Suçlu bulundu AVM’ler… Bu CHP zihniyeti var ya o AVM’lere bu imar çarpıklıklarına dikine büyüyen binalara İsmet Paşa izin verdi. Halkımız gereken cevabı 31 Mart’ta verecektir. ‘Mart’ın Sonu Bahar’ diyorum.” ifadelerini kullandı.