İl Milli Eğitim MüdürüMetin YALÇIN Erasmus+ 2020 Projeleri Kapsamında Hibe Alan Okulların Belge Törenine Katıldı...



Erasmus+ 2020 teklif çağrısı çerçevesinde Okul Eğitimi alanında Personel Hareketliliği (KA101) başvurularında ilimiz adına 6 proje, Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA102) faaliyetinden ilimiz adına 7 proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazandı.



Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Okul Eğitimi Programı 2020 Yılı Ana Eylem 2 - Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (Ka229) Proje Başvuruları arasında Türkiye Ulusal Ajansı Koordinatörlüğünde Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 8 okulumuz hibe almaya hak kazandı. Türkiye Ulusal Ajansının desteklediği KA229 projesi genel sonuçları ile ilimiz Ankara, İstanbul, Bursa' dan sonra Manisa ile birlikte 4. sırada yer aldı.Söz konusu projeler ile ilimiz okul ve kurumlarına toplam 859 bin 178 euro maddi kaynak sağlandı.



Erasmus+ 2020 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları belge törenine; İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN, ARGE Şube Müdürü Murat DİKTAŞ, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı.



İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN; ''İlimizde Erasmus+ 2020 projeleri kapsamında 21 okul ve kurumumuz hibe almaya hak kazandı. Bu programa katılan öğrencilerimiz yurt dışında eğitim- öğretim, staj görerek yabancı dil, ekip çalışması, zaman yönetimi gibi birçok alanda kendilerini geliştiriyorlar. Proje hazırlama ve sunmada emeği geçen okullarımızı, idarecilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının daim olmasını dilerim. Projelere başvuran okul/kurum sayımızın artacağına inanıyorum.'' dedi.



İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN 'ın okul ve kurumlarımıza belgelerini takdim etmesiyle program son buldu.