Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Turizm Fakültesi öğrencilerine yönelik Erasmus+ bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) tarafından Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ayhan Erol, AKÜ’de 4 yıl süresince eğitim görecek öğrencilerin eğitim sürelerini farklı ülkelerde ve farklı şehirlerde tamamlayabileceğini ifade etti. Erasmus ve Farabi programları ile ilgili öğrencileri bilgilendiren Erol şöyle konuştu:

 

“4 yıl boyunca buradasınız ama isterseniz bunu 1,5 – 2 yıla düşürebilirsiniz. Bizler hem Erasmus hem Mevlana hem de Farabi programlarını yürütmekteyiz. Birinci sınıfı okuduktan sonra yabancı dilinizi de geliştirirseniz, Erasmus ile 1 yıl süreyle fakültelerinizin anlaşmalı olduğu üniversitelerde yurtdışında eğitim alabilirsiniz. Burada uluslararası sınıflarda İngilizce ile eğitiminizi yürütebilirsiniz. Bu eğitiminizi başarı ile tamamlayıp döndüğünüzde ise Farabi programımıza başvurarak yurtiçindeki bir üniversitede eğitiminizi devam ettirebilirsiniz. Tabii yaptığımız tüm bu konuşmalar başarılı öğrencilerin elindeki fırsatlara yönelik, yani başarılı olmak zorundasınız bunları gerçekleştirmek için.”

 

Konuşmanın ardından Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Günnur Peşmen tarafından idari konularda, Uzman Fadime Okay tarafından staj hareketleri konusunda, Uzman Ezgi Gürel tarafından ise K103 ve K107 projeleri ile ilgili sunumlar yapıldı.

 

Erasmus+ bilgilendirme toplantılarının farklı fakülte ve bölümlerde de devam edeceği kaydedildi.