Afyonkarahisar Belediyesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde, geleneksel olarak düzenlenen Engelliler Festivali’nin 15.’si düzenlendi. Zafer Meydanında yapılan etkinlikle Engelliler Haftası coşkuyla kutlandı.

 Kortej yürüyüşü ile başlayan Festival, Türkiye Sakatlar Derneği üyeleri tarafından yapılan halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.

Program kapsamında Özel Sporcular Halk Müziği Korosu tarafından birbirinden farklı türküler seslendirildi. Büyük beğeni toplayan gösterinin ardından festivalin açılış konuşmasını Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Faruk Özkara yaptı. Özkara, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e desteklerinden dolayı teşekkür ederken birlik ve beraberlik mesajları veren Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan’da her konuda yardımda bulunan Zeybek Başkan’a teşekkür etti.

Engelliler Festivaline, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in yanı sıra Valimiz Gökmen Çiçek, İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz, Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Faruk Özkara, daire müdürleri ve engelliler dernekleri katılım sağladı

Yapılan konuşmaların ardından festival, engellilere yönelik eğitim kurumları ve derneklerinin hazırladığı el sanatlarının sergilendiği serginin gezimi ile sona erdi.

 “ENGELLİ BİREYLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ENGELSİZ GASTRONOMİ MERKEZİ KISA SÜREDE HİZMETE ALINACAK

Programda Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’te engelli bireylerin her zaman destekçisi olduklarını belirterek; “Engelli bireylerimizin hassasiyetlerine kulak vermeli, onların yaşam mücadelesine destek olarak, hayatlarını kolaylaştırmak için üzerimize düşen görevleri yapmalıyız.

Şunu çok iyi biliyoruz ki sağlıklı her bir birey aynı zamanda engelli adayıdır. Engel durumları ne olursa olsun zihinsel açıdan bizden farklı düşünmeden onlarla birlikte omuz omuza çalışmaya, hayatı paylaşmaya devam ediyoruz. Afyonkarahisar’da engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Engelsiz Gastronomi Merkezini hayata geçirmek için çalışıyoruz.

Merkezimizin inşası hızla sürüyor. Kısa zamanda hizmete açarak engelli bireylerimiz ve şehrimizin hizmetine kazandıracağız. Sizlerin bu önemli haftanızı tebrik ediyor, ailelerinizi, sevgi ve kardeşlik duygularıyla kucaklıyorum" diye konuştu.

Afyonkarahisar'da engellilerin hayatını daha da kolaylaştırmak için çalıştıklarını dile getiren Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, ise bu konudaki çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

Vali Çiçek; "Bu şehir engelli dostu bir kent. Ama çok daha iyi olacak. Bu konuda da Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e çok güveniyoruz. Özelikle engelsiz gastronomi merkezi düşüncesi ile kaldırımlarda yaptığı ve yağacağı çalışmalar. Yine birçok programda yaptığı ev sahipliği. İl valiliği olarak bizde her türlü desteği vermeye hazırız."