Afyonkarahisar İl Müftülüğünün ev sahipliğinde ve Afyonkarahisar Kent Konseyi Engelliler Meclisinin paydaş olduğu “Engelleri kuran öğrenerek aşalım” projesi kapsamında ilimizde açılan engelsiz kuran kursunun bu günkü ziyaretçisi, ilimizde faliyet gösteren Çağdaş Geri Dönüşüm firmasının sahibi iş adamı Tahir VURGUN oldu.

Ziyarette kurs hocası İsmail AYDIN; Kuran kursu hakkında bilgi vererek ilimizdeki görme,işitme ve bedensel engelli (bay/bayan) kardeşlerimizin kursta kuran ve fıkıh eğitimi aldığını kurs binasının erişilebilirlik noktasında son derece iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Kursun acılmasında emeği olan Engelliler Meclisi başkanı Mesut YURT ise kursun ülkemiz genelinde örnek teşkil edecek şekilde olduğunu farklı engel guruplarına kendilerine özgü kuran eğitimi verildiğini müftülüğümüzün bu konudaki katkısının engelli kardeşlerimiz acısından öneminin büyük olduğunu ve İl Müftüsü Şükrü KABUKCU’nunda bu kuran kursuyla özel olarak ilgilendiğini ifade etti.

Sözlerinin devamında; ilimizde engelli kardeşlerimiz için her şeyin büyük bir özveri ile yapıldığını, Tahir VURGUN gibi duyarlı iş adamlarımızın destekleriyle bir çok projenin gerçekleşeceğini dile getirerek hayır sever iş adamımıza engelli kardeşlerimize verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kursu ziyaret eden iş adamı Tahir VURGUN konuşmasında; Bizler engelli kardeşlerimiz için yaklaşık on yıldır Mesut başkanla omuz omuza çalışarak ilimizde engellilerin sorunlarının çözümü noktasında farkındalık oluşturarak her kesimin ilgisini bu alana çektiklerini ifade etti. Yorulmadan, usanmadan projeler üreterek daha çok hizmeti engelli kardeşlerimize ulaştıracaklarını ve bunuda Belediye Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile çalışarak başaracaklarını söyledi.Kuran kursunun engellilerin erişilebilirliğine uygun hazırlanmış olduğunu, bu ve benzeri hizmetlerin artarak devam etmesi gerektiğini dile getirerek acılan kursa emeği gecen herkese teşekkür ederim dedi.

Ziyaret sonunda kuran kursuna duyarlı iş adamı tarafından kuran eğitiminde kullanılmak üzere renkli yazıcı hediye edildi. Ziyaret hatıra fotografının çekilmesiyle son buldu.



 

HABER: AHMET UÇMAK ( A HABER AJANS )