Enerji Verimliliği Sağlamak İçin İpuçları

Tüm kurum ve kuruluşlar için enerji verimliliğinin çok büyük bir önem taşıdığı biliniyor. Enerji kullanımında verimliliğe önem verenler, enerji giderleri noktasında da hatırı sayılır oranlarda tasarruf elde edebiliyor. Bu konu üzerine çok sayıda çalışma ve araştırma yapılmaya devam ediliyor. Aynı zamanda enerji verimliliği noktasında da çeşitli çözüm önerilerinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini de asla göz ardı etmemek gerekir.

Peki, enerji verimliliğinde hangi ipuçlarını takip etmeli? Son dönemde bu alanda çok sayıda kişinin rotasının Enerjisa yönüne çevirdiğini söyleyebiliriz. Nedeni ise bu konuda müşteri odaklı alternatif çözüm önerileri sunabiliyor olmalarıdır. Özellikle ESCO modeli enerji tüketiminde çok ciddi bir tasarruf sağlamaya olanak tanıyor. Üstelik üretim kalitesinden ya da konfor seviyesinden ödün vermeye de gerek olmuyor.

Enerjisa ESCO Modeli Nedir?
ESCO modelinin temeline bakıldığında aslında sermaye ve iş gücünün verimli bir şekilde kullanılması esas alınıyor. Yatırım yükü hafifletiliyor ve aynı zamanda bazı fizibilite çalışmaları da yapılıyor. Bir anlamda bu modelde uzman ekiplerin rol aldığını ve anahtar teslim projeler geliştirildiğini söyleyebiliriz.  Tüm tesisler için enerji tüketimi son derece yüksek bir maliyet anlamına geliyor. Dolayısıyla enerji tüketiminden sağlanan tasarruf, tesislerin işletme giderlerinde de yüksek oranlarda düşüş anlamını taşıyor.

Hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf sağlamak isteyenler, enerji giderlerini minimum seviyeye çekmek isteyenler ise rotasını hemen Enerjisa tarafından geliştirilen bu önemli ve faydalı ESCO modeline çeviriyor. Bu çalışma kapsamında performans garantisi sunuluyor olması da elbette dikkatlerden kaçmıyor. ESCO çerçevesinde risklerin de yine Enerjisa tarafından üstleniliyor olması da büyük bir önem arz ediyor.

Peki, bu önemli modelden istifade etmek ve enerjiyi çok daha verimli kullanmak için ne yapmalı? İlk adım olarak hemen şimdi Enerjisa internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu sayede özellikle tesisler ile alakalı olarak nasıl bir çalışma yapıldığı konusunda da detaylı bilgiye sahip olmanız mümkün hale gelir. Tesislerle ilgili verimsiz olan noktaların nasıl tespit edildiği, sözleşme kapsamında ne gibi çalışmalar yapıldığı konularında da ayrıntılı bilgiye ulaşmanız mümkün olacak.