Cerrahi yaklaşım hastanın öyküsü, cerrahın yaklaşımı ve kullanılan protez tipine göre değişebilir. Genel anestezi altında 3 parçalı şişirilebilir penil protez, küçük bir kesi yardımıyla penisin üstünde, karnın altında ve skrotumda yerleştirilir. Cerrahi kesi genellikle karın dokusu ile penisin birleştiği yerde veya skrotumda yapılır. Kesilen doku çıkarılmaz ve kan kaybı azdır.

Ameliyat günü eve gitmek veya bir gece hastanede kalmak mümkündür, doktorun uygun görmesine bağlıdır. mutluluk çubuğu ameliyatı izle konusunda, hekimin yaklaşımı ve hastanenin prosedürlerine göre durumlar değişkenlik gösterebilir. Penil protez implantasyonu yaklaşık 1 saat sürer ve 3-4 hafta boyunca ağrı, şişlik veya morarma görülebilir. Ağrı durumunda doktor ağrı kesici ilaç reçete edebilir.

Hastalar 4-6-8 hafta sonra cinsel ilişkiye başlayabilir, hekim onayı durumunda. Protez ameliyatı cinsel zevk, orgazm ve boşalma üzerinde etkisi olmaz, eskiden olduğu gibi sıklıkla ve uzun süreli cinsel ilişki yapmak ve doğal yollardan çocuk sahibi olmak mümkündür. Protez penis sertleşmesini arttırır, ancak uzatmaz.

Mutluluk Çubuğu Ameliyatının Gerçekleştirilmesi

Protez ameliyatı, enfeksiyon riskini azaltmak için öncesinde genital bölgenizin özel solüsyonlarla yıkanması ve antibiyotik kullanılması gerektiği, hastanede yapılması ve sonrasında da antibiyotik tedavisi gerektiği bir işlemdir. İyileşme süreci yaklaşık 2 hafta, protezin tekrar kullanılması ise 6 haftaya kadar sürebilir. Ameliyat 1-1.5 saat süren bir cerrahi operasyondur, genel anestezi veya spinal anestezi altında yapılabilir.

Ameliyattan sonra ciddi bir ağrı yoksa ve ertesi gün işe gidebilirsiniz. Hastalarımıza üç ila dört gün istirahat öneriyoruz. Çünkü yaraların daha rahat iyileşmesi ve yürürken sıkıntı yaşamamaları için. Üç ila dört gün sonra veya bir hafta sonra hastalar rahatça işlerine devam edebilirler. Protezlere 2 hafta boyunca hiç dokunmamaları önerilir, yaraların tam iyileşmesi için.

Hastalarımızı 2 hafta sonra kontrol için geri çağırıyoruz. Amaçlarımız, yaralarını kontrol etmek ve protezi nasıl şişirip indireceklerini öğretmektir. Hastalar daha sonra 4-6 hafta boyunca evlerinde protezi kendileri şişirir ve indirir. Bu hastalara protezin kullanma antrenmanı verir ve heyecanını engellemeyi amaçlar. 6-8 haftalık bu sürenin sonunda, hastalar protezleriyle cinsel ilişkiye girebilir.

Mutluluk Çubuğu Tedavisindeki Teknolojik Gelişmeler

mutluluk çubuğu ameliyatlarının yaklaşık olarak % 90 ila % 95'i başarılıdır ve uzun süreli, memnun edici cinsel ilişki için uygun bir seçenektir. Bir çalışmaya göre penil protez takan hastalar ve eşlerinin memnuniyet oranları yüksektir. Çalışmada erkeklerin ve eşlerinin % 93'ü sonuçlarından memnun kaldıklarını ve aynı tedaviyi tekrar yaptırmak istediklerini belirtmişlerdir.

Mutluluk Çubuğu Teknolojisindeki Son Dönemde Yaşanan Teknolojik Gelişmeler

Penis protezi uygulamaları yaklaşık 40 yıldır yapılmaktadır ve bu süre boyunca teknik zorluklarla karşılaşılmıştır. Yapılan teknolojik gelişmeler bu zorlukları aşmak için yapılmıştır. İlgili konuda, teknolojisiyle ilgili olanlar arasında silindirlerdeki yapı değişikliği ve rezervuardaki yapı değişikliği bulunmaktadır. Risklerle ilgili olanlar ise belirlenmemiştir.

Normalde penis protezleri sertleştiğinde sadece tek yönde genişleyerek sertleşirler. Üç parçalı şişirilebilir protezler ise hastaların boy kaybından şikayet etmeleri nedeniyle üretilmiştir ve hem enine, hem de boyuna uzar. Bu protez şekli, sertleşirken hem enine hem de boyuna genişleyebilme özelliğine sahiptir.

Üç parçalı şişirilebilir protezler, hastaların yıllarca kullanmamaktan kaynaklanan penis boy kayıplarını kompanse etmeyi amaçlar. En büyük korku ise enfeksiyon riski olmasıdır. Çünkü enfeksiyon geçerse protezi çıkarmak ve ek işlemler gibi ihtiyaç ortaya çıkabilir.

Üç parçalı şişirilebilir protezler, hastaların penis boy kaybını kompanse etmeyi amaçlar. En büyük korku enfeksiyon riskidir. Çünkü enfeksiyon durumunda protez çıkarılması ve ek işlemler gibi ihtiyaç oluşabilir. Enfeksiyon riskini minimize etmek için firmalar, antibiyotikli protezleri sunuyorlar ve enfeksiyon oranları son yıllarda düşerek, ameliyatın riskleri azaltılmaya çalışılıyor. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com sitesini ziyaret ediniz.