Dünyanın en büyük havacılık etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapılarını ziyaretçilere açtı.



Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen festival yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Yaklaşık 80 bin kişinin ön kayıt yaptığı festival alanını ilk gün 100 bin kişi ziyaret etti. Festival kapsamında dünyanın 8 süpersonik savaş uçağı ile gösteri yapan tek akrotimi Türk Yıldızları nefesleri kesti. Türk Hava Kuvvetlerinin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan Solo Türk Gösteri Ekibi ise büyük ilgi gördü.



Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bünyesindeki hepsi özel eğitimli ve profesyonel paraşütçülerden oluşan Havacılık Komutanlığı, Hava Kuvvetleri ve Özel Kuvvetlere bağlı üç ayrı paraşüt timinin sergilediği gösteriler de katılımcılardan büyük alkış aldı. Bunların yanı sıra ziyaretçiler ANKA, Millî Muharip Uçak, T625 helikopteri, Göktürk-2 uydusu, jet eğitim ve yakın destek uçağı Hürjet, yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş ve Atak helikopteri görme fırsatı buldu.