Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe konuk oldu. Boztepe programda Emre Gölü’nde balon uçuşlarının önümüzdeki hafta başlayacağını duyurdu.

Su üzerinde tek uçuş yapılacak balon uçuşlarının Emre Gölü’nde olacağını belirten Boztepe, “Gelecek hafta Emre Gölü’nde balon uçuşları başlıyor. Gelecek ziyaretçiler balonla tarihin ve doğal güzelliklerin üzerinde balonla uçacaklar. Herkesi 3 bin yıllık tarihi olan Ayaizini ve Emre Gölü’nü görmeye bekliyoruz. Yabancılar yaşadığınız kentleri turist gibi gezin derler. Bende Afyonlu hemşerilerimize bunu teklif ediyorum. Bir turist gibi Ayaizini’ne ve Emre Gölü’ne gelin. Yapılan çalışmaları yerinde görün” diye değerlendirmede bulundu.

“Ayaizini’nin çehresi ciddi anlamda değiştirildi”
Ayaizini’ne ilimizin birçok önemli firmasının yatırım yaptığını söyleyen Boztepe, “Yaptığımız çalışmalarla Ayaizini’nin çehresi ciddi anlamda değiştirildi. Biz devlet olarak üzerimize düşeni yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Ardından burayı vatandaşlarımıza emanet edeceğiz. Artık vatandaşlarımız yapılan çalışmalara, tarihe ve doağl güzelliklere sahip çıkacaklar. Atalarımızdan aldığımız bu tarihi mirası gelecek kuşaklara aktarmak görevimiz olmalı. Çalışmaların mimarı Sn. Valimiz Gökmen Çiçek’e, yatırım yapan firmalarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Vatandaşları Kapadokya’ya götürdük”
Ayazini sakinlerini Kapadokya’ya götürerek turizmle ilgili fikir sahibi olmalarını sağladıklarını belirten Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, geziden dönerken katılımcıların kafalarında turizme dair bilgilerin şekillenmeye başladığını gözlemlediğini kaydetti.