EMNİYET GÖZ AÇTIRMIYORrnAfyonkarahisar'da son iki yıl içerisinde bıçakla yaralanma olayları azalırken, üzerinde maksat dışı bıçak taşıyan kişi sayısının da arttığı bildirildi. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

EMNİYET GÖZ AÇTIRMIYOR
Afyonkarahisar’da son iki yıl içerisinde bıçakla yaralanma olayları azalırken, üzerinde maksat dışı bıçak taşıyan kişi sayısının da arttığı bildirildi. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi vermek için bir basın toplantısı yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Kasım Korkut, son 10 gün içerisinde halka açık alanlarda yaptıkları araştırmalarda pek çok suç unsuruna rastladıklarını ifade etti. Ele geçirilen suç aletlerine el konulduğunu kaydeden Emniyet Müdür Yardımcısı Korkut, kişiler hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapıldığını söyledi.
Bıçakla yaralama olaylarının önüne geçebilmek için bu uygulamayı başlattıklarını ifade eden Korkut, bıçak taşıyan insanların genellikle en küçük hakaretlerde bile büyük kavgalara, önemli yaralamalı olaylara sebebiyet verdiğini aktardı. Bunun önüne geçebilmek için, Emniyet Müdürlüğü’nün zaman zaman halka açık yerlerde çalışma yürüttüğünü dile getiren Korkut, bazı insanların üzerinden kılıç büyüklüğünde bıçağa bile rastlandığını kaydetti.
Bu tür bıçakları taşıyan insanların normal bir psikolojiye sahip olduklarını düşünmediğini söyleyen Korkut, “Bunu taşıyan kişinin bana göre kişisel bozukluğu var. Bu tür bıçakları çekinmeden sokaklarda taşıyabiliyor. Bizim amacımız bunları en aza indirmek. Bıçak taşımanın normal bir davranış olmadığını vatandaşa aksettirmek” diye konuştu. Son iki yıl içerisinde bıçakla yaralama olaylarında ciddi oranda bir azalma olduğuna dikkat çeken Korkut, bu konuda hedeflenen seviyeye büyük ölçüde ulaştıklarına inandığını ifade etti. Korkut, bıçakla yaralama olaylarının azalmış olmasına rağmen, bıçak taşıma oranlarının ise arttığını belirtti. Çalışmalarının aralıksız olarak bundan sonra da süreceğini aktaran Korkut, üzerinde bıçak ya da silah gibi suç aleti taşıyanlar hakkında işlem yapıldığını ifade etti.
Öte yandan, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü’nün son 10 günde yaptığı araştırmalarda; ruhsatsız tabanca taşımaktan 12 kişiye, sustalı çakı bulundurmaktan 1 kişiye, maksat dışı bıçak taşımaktan 46 kişiye, kuru sıkı tabanca taşımak ve ateş etmekten 9 kişiye, ruhsatsız tüfek taşımaktan 3 kişiye, kahvehanede sigara içmekten 3 kişiye, sarhoşluktan 1 kişiye, 30 paket kaçak sigaradan 2 kişiye belirlenen kanunlar kapsamında ceza kesildiği belirtildi. Bunların yanı sıra; 4 bin 185 kişi ve 315 araç sorgulanırken, 56 adet internet kafe ve 61 adet kahvehane de arama yapıldığı, 33 iş yeri hakkında da kimlik bildirme kanununa muhalefet ve mevzuat hükümlerine aykırı hareket etmekten ceza kesildiği ifade edildi.