Afyonkarahisar'da, şehir içi trafiği özellikle bazı saatlerde yaşanmaz boyutlara ulaştı.



Gurbetçilerin gelmesi ve yaz hareketliliğine bir de hatalı parklar, duraklara yapılan parklar, çift sıra hatta üç sıra yapılan parklar, otobüs ve minibüslerin kuralsız yolcu indirip bindirmeleri ve yetersiz denetim eklenince Afyonkarahisar trafiği zaman zaman felç oluyor.



Vatandaşlar, Emniyet ekiplerinden, özellikle şehir için bazı caddelerde denetimlerin sıklaştırılmasını, gerekirse cezai müeyyidelerin tavizsiz uygulanmasını istiyor.



Özellikle, otobüs duraklarına yapılan hatalı parklardan dolayı şehir içi otobüs ve minibüslerin cadde üzerlerinde indi bindi yapmak zorunda kaldıkları, bazı minibüslerin kuralsız olarak istedikleri her yerde durarak indi bindi yaptırdıklarını ve bu nedenle sık sık trafik sıkışıklığının yaşandığını belirten vatandaşlar "otobüs ve minibüs duraklarına park edilmesine engel olunmalı, gerekirse sürekli denetimle ceza uygulansın. Kuralsız olarak cadde üzerinde, durak harici yerlerde indi bindi yapılması da trafiği aksatıyor. Kurtuluş Caddesi, Gazlıgöl Caddesi, Mecidiye Caddesi ve Ambar Yolunda da kuralsız parklar, çift sıra park etmeler çok sıradan hale geldi. Şöförler kuralsız park konusunda çok umursamaz. Bunlara karşı tavizsiz önlem alınmalı" dediler.