AFYONKARAHİSAR (İHA) – Dünyanın en önemli turizm fuarlarından birisi olan ve illerin turizm kapasitelerini sergiledikleri Emitt Fuarı’na bu yıl Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illeri Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) aracılığıyla ortak bir platformda katılacak.
24-27 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan Emitt Fuarı için Zafer Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi uzmanları ve Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illeri kültür ve turizm müdürlükleri, belediye, ticaret ve sanayi odaları ile Zafer Bölgesel Havalimanı yetkilileri çalışmaları koordine etmek üzere Uşak Yatırım Destek Ofisi’nde bir toplantı yaptılar. Bölgesel turizm olanaklarının daha etkin tanıtılmasının hedeflendiği fuar için Zafer Kalkınma Ajansı ve dört ilin yetkilileri şimdiden hazırlıklara başladıklarını belirttiler.
Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan fuar için yapılan toplantıda stant tasarımı ve organizasyon içeriği ile ilgili görüşüldü. Görsel anlamda etkin ve bölgeyi temsil edecek bir stant tasarımında görüş birliğine varıldı ve illerin yerleşim planı belirlendi. Her il ve Zafer Havalimanı için ayrı bölmeleri olacak stantta, dört il için de stratejik olan jeotermal turizm ile birlikte Frig Vadisi ve eserlerinin ön plana çıkması bekleniyor. Ayrıca her il kendi turizm stratejileri kapsamındaki değerlerini tanıtım fırsatının yakalanacağı bildirildi.