Avrupa Türkiye Emirdağ Platformu Başkanı Metin Edeer, Belçika’da yaşayan 70 bin civarındaki Emirdağlıyı biraraya toplamak ve Emirdağlı Derneklerini tek çatıda buluşturmak için Avrupa Türkiye Emirdağ ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Avrupa Türkiye Emirdağ Platformu Başkanı Metin Edeer, Belçika’da yaşayan 70 bin civarındaki Emirdağlıyı biraraya toplamak ve Emirdağlı Derneklerini tek çatıda buluşturmak için Avrupa Türkiye Emirdağ Platformu’nu kurduklarını belirtti.
Avrupa ve Türkiye’deki Emirdağlıları bir çatı altında toplamak üzere geçtiğimiz Temmuz ayında Eskişehir’de Eylül ayında ise Belçika Gent’te istişare toplantıları yapıp bir Platform oluşturma kararı alan Emirdağlılar Platformun Belçika ayağını oluşturmak üzere Belçika’nın Gent şehrinde toplandılar. “DERNEKLERİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYACAĞIZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Metin Edeer, “Belçika’da yaşayan 70 bin civarındaki Emirdağlıları bir araya toplamak, Emirdağlı Dernekleri bir çatı, bir federasyon altında toplamak maksadıyla böyle bir oluşum başlattık. Bugün ise Belçika kurucular kurulunu ve kurucu yönetim kurulunu oluşturacağız. Avrupa’nın diğer ülkelerindeki Emirdağlı hemşerilerimizle de Emirdağ’ın menfaatleri doğrultusunda çeşitli faaliyetlerde bulunmak üzere toplandık. Yıllarca sivil toplum kuruluşlarında yer aldım, yöneticilik yaptım. Kuruluşuna karar verdiğimiz ATEP ile yepyeni hedefler ve faaliyetler için bugünden itibaren çalışmalara başlıyoruz” dedi. “LOBİCİLİK FAALİYETLERİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
ATEP 2. Başkanı Hüseyin Bağseven Belçika ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde eğitim ve öğretim gören gençlerin sorunlarına dikkat çektiği konuşmasında, “Faaliyetlerimizi sadece Türkiye ye yönelik yapmayacağız, Belçika’da yaşadığımız için yeni yetişen gençlerimizin eğitiminde, iş bulmalarında ciddi sıkıntılar var. Ayrımcılığa karşı mücadele edeceğiz. Kültürel, sosyal faaliyetlerimizin yanı sıra buradaki gençlerimizin ciddi sorunlarına el atmak amacındayız; Ayrıca Belçika’daki Türk toplumunun birer parçası olarak Lobicilik faaliyetlerine de katkı sağlayacağız” diye konuştu. “SİYASALLAŞMAMAYA ÖZEN GÖSTERMELİYİZ”
ATEP Platformunun bayan üyelerinden Şöhret Yıldırım, “Platformun içerik olarak çok fazla konulara değinebileceğine inanıyorum. Eğitim öncelikli sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyebiliriz. Burada doğup büyüyen gençlerimize ata toprakları hakkında tanıtıcı bilgilerin yer aldığı bir kitapçık hazırlamakla bu işe başlayabiliriz.Türkiye’deki Üniversitelerle birlikte çalışmalar yürütebiliriz.Bu faaliyetlerimizi yürütürken siyasallaşmamaya özen göstermeliyiz” şeklinde konuştu. HER ÜLKEDEN TEMSİLCİLERİN OLDUĞU GENİŞ BİR PLATFORM HEDEFLENİYOR
Platformun Kurucu üyelerinden Ahmet Pala birlik ve beraberliğin öneminde dikkat çekerek, “Avrupa Türkiye Emirdağlılar Platformu” ismi çok iddialı bir isim, ismimizin adına yakışan çalışmalara imza atmak istiyorsak daha geniş kapsamlı, herkesi kucaklayan hedefi Dünya Emirdağlılarını bir araya getirmek olan bir yapı kuralım. Daha fazla olgunlaşalım, şimdiki kurulacak yönetim kurucu yönetim kurulu olsun, ilerde daha büyük bir toplantı ile her ülkeden, her bölgeden birer temsilcinin katılacağı geniş kapsamlı bir platform oluşturmalıyız. Sıradan yardım faaliyetlerinde bulunan dernek sınıfından kurtulalım” şeklinde konuştu.
Pala’nın bu önerisi toplantıya katılan kurucu üyeler tarafından olumlu karşılandı. YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ
Yapılan konuşmalardan sonra toplantının ilk gündem maddesi olan Kurucu Yönetim Kurulunun oluşturulmasına geçildi. Yapılan teklifler ve oylama ile Kurucu Yönetim Kurulu Metin Edeer(Başkan), Hüseyin Bağseven(Başkan Yardımcısı), Mustafa Sönmez(Sekreter), Av.Yeliz Güler(Üye), Mutlu Çetin(Üye), Oğuz Türkmen(Üye), İlyas Sarı(Üye),Erol Top(Üye), Şükrü Sağlam(Üye) şeklinde oluştu. RESİM SERGİSİ DÜZENLENECEK
Toplantının ikinci gündem maddesi ise Türklerin Belçika’ya göçünün 50.yılı nedeniyle Şubat ayında Brüksel ve Gent şehrinde çeşitli sanatçıların katılacağı “Resim Sergisi” düzenlenmesine karar verildi. Toplantının üçüncü gündem maddesi geniş kapsamlı Tüm Emirdağlıları kucaklayan bir “Emirdağ Gecesi” düzenlenmesiydi.Gece hakkında ön hazırlıkların yapılması,gelecek toplantıda konunun ayrıntıları ile konuşulmasına karar verildi. Toplantıya katılan kurucu üyeler teker teker söz alarak fikirlerini açıkladıktan sonra Platform toplantısı”Kişisel menfaat amacı gütmeden, fedakârlık yaparak, Emirdağ toprağına borcumuzu ödemek amacıyla beraber olduk. Farkımız, Temel prensibimiz “Emirdağ Sevdası”,için bir araya geldik. Utanmayıp,Utandırmayacağız,Platform siyaset üstü, Emirdağ’ın menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapacak.” (Gazete3)