Belediye resmi sayfasında personellerin isimlerini belirterek, ne kadar maaş aldıklarını da kamuoyuna duyurarak personellerin aylık net maliyetlerinin 8 Milyon 5460 bin lira olduğunu, bu güne kadar ki yıllar maliyetinin 1.537.529,42 TL olduğu vurgulandı. İşte Belediye’den yapılan açıklamada:

Sözleşmeli personellerin sözleşmelerinin yenilenmemesi ile ilgili çıkan haberler ve sosyal medyadaki paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması ve ilgili belgelerin sunulmasına ihtiyaç duyulmuştur.

a) Belediyemizde sözleşmeli olarak görev yapmakta olan personellerin sözleşmeleri yıllık olarak yapılmaktadır.  

b) En son 2018 yılında 1 yıllık olarak yapılan sözleşmelerin sözleşme bitiş tarihleri 31.12.2019 dur.

c) 5393 sayılı Belediye Kanununu 49. Maddesi gereğince norm kadro, bütçe kısıtı, kadro pozisyon ve ihtiyaç durumlarına göre Belediyemiz sözleşme yenileme/yenilememe konusunda yetkilidir.

d) Aşağıda isimleri ve yukarıda yazılı gerekçelere istinaden “Sözleşmeli Personel çalıştırılmasına ilişkin esasları sözleşmenin fesih başlıklı ek.6 maddesinin düzenlenmesi (d) bendi “ Hizmetinin gerektirdiği pozisyona ihtiyaç kalmaması hallerinde herhangi birinin gerçekleşmesi halinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca sözleşmesi tek taraflı fesih edilir” hükmünce belediyemiz bahsi geçen kişiler ile sözleşme yenilememiştir.

1. Banu AKIN Lisans Spor Eğitmeni (Eğitmen)

2. Tuba KUŞ Lisans Okul Öncesi Öğretmenliği (Eğitmen) 

3. Filiz Burcu ÖZKAN Lisans Türkçe Öğretmeni (Eğitmen) 

4. Seçkin ÖZTAŞ Lisans Beden Eğitimi Öğretmeni (Eğitmen) 

5. Muzaffer SARI Lisans Sanat Tarihi (Eğitmen) 

6. Bilgehan ERYÜRÜK Lisans Endüstri Mühendisi 

7. Levent ÜNAL Lisans Orman Mühendisi 

8. Arzu YAVAŞ Lisans Sosyal Bilgiler Öğretmeni (Eğitmen) 

9. Haydar YARDIMCI Ön Lisans Elektronik Teknikeri 

e) Aşağıda yazılı personeller Eğitmen statüsünde olmadıkları halde (2 yıllık Ön Lisans Mezunu) yine 04.12.2019 tarih ve 2019/176 sayılı meclis kararına ve İç Denetim Raporlarına istinaden sözleşmeleri yenilenmemiştir.  

1. Ali MORCA Ön Lisans Pazarlama Prog. (Eğitmen)

2. Hacı Ramazan M. DİKER Ön Lisans İşletme (Eğitmen) 

f) Sözleşmeleri yenilenmeyen personellere istihdamın devam etmesi ve işsiz kalınmaması amacıyla ekte ki 04.12.2019 tarih ve 2019/176 sayılı meclis kararına istinaden maaş hakları saklı kalmak kaydı ile Belediyemiz Şirketinde çalışmaları önerilmiştir. Meclis Üyelerinden Osman KESKİN, Orhan ÇELİK, Yavuz AYDOĞAN ve Yüksel ARIKANLI‘dan oluşan Komisyon kurulmuştur. Komisyon; belirtilen personellerle tek tek görüşme yaparak çalışmak isteyip istemedikleri sorulmuştur. Personellerden Arzu YAVAŞ (Sosyal Bilgiler Öğretmeni-Eğitmen) öneriyi kabul etmiştir. Ancak kendi isteği ile henüz şirket için geçiş yapmamıştır. Diğer kadro statüsü uymayan iki personel içinde sözlü şirkette çalışmaları için teklif yapılmıştır. Hiçbir personel büro personeli olarak çalışmayı kabul etmemiştir. Komisyon 04.12.2019 tarihli toplantı ile bu durumu tutanak altına almıştır.    

g) Aşağıda yazılı personeller için belediyemizde çalışacakları iş kolu olduğundan dolayı sözleşmeleri 1 yıl daha uzatılmıştır.

1. Gözde ÇİL -Lisans-  Avukat

2. Özge ALTINTAŞ -Lisans-  Mimar  

3. Ömer MOLA -Lisans-  Makine Mühendisi 

4. Hüseyin DEMİR -Lisans-  İşletme/Ekonomist 

5. Seçkin KÖSE -Lisans-  İşletme/Ekonomist 

h) Uğraş SAĞLAM Lisans İşletme (Ekonomist) ise 15.11.2019 tarihinde kendi isteği ile istifa etmiştir. 

i) Sözleşmeleri yenilenmeyen, feshedilen ve Belediyemiz Şirketinde çalışmayı kabul etmeyen ayrıca istifa eden personellerin listesi aşağıda çıkarılmıştır. 2019 yılı Nisan ayı maliyetleri (Brüt,Net) ile toplam çalışmış oldukları yıllar ile toplam maliyetleri (Brüt,Net) aşağıda çıkarılmıştır.