Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’nun talimatları doğrultusunda belediye ekipleri her sabah koordineli bir şekilde ilçe haritası üzerinden dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Başkan Koyuncu ayrıca salgının önüne geçmek için “Evde Kal Emirdağ” çağrısında bulundu.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Türkiye’de covid 19 (koranavirüs) vakalarının tespit edilmesiyle birlikte ilçe de dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını hızlı bir şekilde başlattı. Emirdağ Belediyesi ekipleri koronavirüs’ün yayılmasını önlemek amacıylailçe haritası üzerinde plan yaparak dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ekipler ilçe genelinde dezenfekte edilmemiş yer bırakmıyor. Kamu kurum ve kuruluşlar, işletmeler, özel apartmanlar ve vatandaşın yoğun olduğu ortamlar ilaçlanıyor. Dezenfekte çalışmaları sadece gündüzleri değil, geceleri de hız kesmeden devam ediyor. İtfaiye ve temizlik ekipleri tarafından ilçe genelinde cadde ve ara sokaklar hem yıkanıyor hemde ilaçlanıyor.

Tüm dünya genelinde ve ülkemizde etkisini hızla gösteren koronavirüs salgınına karşı vatandaş olarak yapılması gereken en önemli konunun evde kalmak olduğunun altını çizen Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, "Evde Kal Emirdağ" çağrısında bulundu. Başkan Koyuncu, “Salgının ilçemizde ve ülkemizde yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbirlere ve getirilen kurallara harfiyen uymalı ve üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getirmeliyiz. Öncelikli olarak bu virüsün dağılmasını önlemek için evde kalmalıyız. Özellikle de çevremizdeki akraba ve yakınlarımızdan 65 yaş üstü insanlar varsa bu vatandaşlarımızın kesinlikle dışarı çıkmamaları gerekiyor.Tehlike geçinceye ve bu virüs etkisini kaybedinceye kadar günlük yaşam alışkanlıklarımızı geçici süreliğine değiştirmek zorundayız. Gerek toplu gerekse bireysel tedbirler sayesinde bu süreci inşallah kazasız belasız atlatacağız” dedi.