Emirdağ Belediye Başkanlığı tarafından sözleşmelerine son verilen Türk Yerel Hizmet Sen üyesi çalışanlar Emirdağ Adliyesi’nde sendika avukatıyla birlikte açıklama yaptılar.

Emirdağ Belediye Başkanlığı tarafından sözleşmelerine son verilen personeller basın açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Emirdağ Belediyesinde 5393/49 sayılı belediye kanunu ile istihdam edilen Sözleşmeli Personellerin işlerine son verilmişti. Personel idari yargıya başvurmuş ve haklarını hukuki olarak aramaya çalışıyorlar, Türk Yerel Hizmet Sen üyesi olan sözleşmeli memurlar Emirdağ Belediyesinin 15.01.2020 tarihinde yapmış olduğu kamuoyu açıklamasına istinaden halkı birde kendi ağızlarından bilinçlendirmek için 21.01.2020 tarihinde Emirdağ Adliyesi önünde Sendika Avukatlarıyla beraber bir basın açıklamasında bulundu.

Ayrıca yine Emirdağ Belediyesi tarafından yapılan kamuoyu açıklamasının içeriğinde yer alan “Kişisel verilerinin izinsiz paylaşılması.” gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanına seslenerek “Sayın Cumhurbaşkanımızın “Dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, hakkı ve hukuku ihlal edilen insan varsa tüm gücümüzle onların yanındayız.” anlayışıyla arkadaşlarımızın seslerini duymasını temenni etmekteyiz.” ifadelerine yer verdiler.



Kaynak:Kocatepe Gazetesi