Anka Gösteri ve Sanat Merkezi tarafından sahnelenen ‘’Sihirli Kitaptaki Muhteşem Kahramanlar’’ oyunu 3 Şubat 2018/Cumartesi Günü Emirdağ Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 1.seansı saat:15.00’da , 2.seansı saat:19.00 da başlayan tiyatro gösterisine çocuklar,veliler ve halkımız tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

 

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın program açılışı konuşmasında şunları kaydetti.

 

‘’Sayın Garnizon Komutanım, Kıymetli Başkanlarım, Protokolün değerli üyeleri, çok değerli veliler ve birbirinden kıymetli değerli çocuklar hepiniz hoş geldiniz. Elimizdeki değerlerin kıymetini hepimiz bilelim. Anneler, babalar, dedeler çocuklarının kıymetini bilsin. Çocuklarımızda anne, baba, dede ve büyüklerin değerini bilsinler. Kıymetini bilmeye hatırlatan en önemli sebep, en önemli gündem maddelerinden birisi de ülkemiz sınırında yaşanan olaylardır. Vatansız olmanın ne demek olduğunu, annesiz, babasız olmanın ne demek olduğunu, yurtsuz, barksız ne demek olduğunu komşumuzda ki karışıklıktan çok iyi görüyoruz. Bu nedenle önümüzde böyle örnek varken çocuklarımızın karnede ki notlarına hiç bakmadan onlara sevgimizi göstermemiz gerekmektedir. Bizlerde çocuk sahibiyiz. Bende veli olarak çocuğumun en iyi notları almasını istiyorum ama dünyaya baktığım zamanda kaybolan çocukları, anne babalarını kaybeden çocuklarını gördüğüm zamanda elimdekinin kıymetini bilmeye çalışıyorum. Önemli olan çocuklarımızın can sağlığı, onlar bizim her şeyimiz. Onun için çocuklarımızın tembeli, çalışkanı yok. Vicdanlı, ahlaklı, vatanını, milletini seven çocuklar olsunda bir şekilde çocuklar bilgiyle donatılır.’’ Dedi.

 

Konuşma esnasında Afrin harekatında mücadele eden askerlerimizi unutmayan Başkan Kargın şunları söyledi.’’ Kahraman askerlerimize hepimiz dua edelim. Allah şehitlerimize rahmet eylesin ,yaralılarımıza ve gazilerimize de şifalar versin. Ordumuzu, milletimizi, devletimizi kısa sürede en az zayiatla tekrar askerlerimizin vatanına, yuvasına dönmesini nasip etsin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.’’ Dedi.

 

Düzenlenen programa Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN, Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Harın ÖZDİNÇ, Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Vahit ÜNVER ve öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaşlarımız katıldı.

 

Emirdağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyondan dolayı öğrenci velileri bu tip sosyal ve kültürel faaliyetlerden dolayı Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN’a teşekkür etti.