28 Şubat 2011 tarihinde ihalesi yapılan Atıksu arıtma ve kollektor hattı ihalesi 30 Haziran 2011 tarihinde Yalçın Yapı End.Tic.Nak.Ltd.Şti firması ile Afyonkarahisar Emirdağ Belediyesi arasında sözleşme imzalanarak sonuçlanmıştı.
Emirdağ Belediye Başkanlığı tarafından 17.10.2011 tarih ve 2011/66 sayılı Emirdağ atık su arıtma tesisi inşaat ruhsatı Afyonkarahisar İl Özel İdaresinden alınmıştır. Emirdağ Elhan köyü sınırları içerisinde tapuda; 5 pafta 676 no’lu parsele yapılan Emirdağ Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı yüklenici firma tarafından tamamlandı.
Emirdağ atık su arıtma tesisi 11 Aralık itibariyle faaliyete başladı. Emirdağ’ın kanalizasyon suyu atık su arıtma tesis de arıtıldıktan sonra cay deresine deşarj edilecektir. Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala “Temiz bir toplum ve temiz bir Emirdağ için yatırımlarımız devam etmekte olup gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak için çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir. Elimizde şu an içme suyu arıtma projesi var. Onu da önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz.” Dedi.
İhale şartnamesine göre Emirdağ Atık Su Arıtma Tesisi 1 yıl boyunca yüklenici firma tarafından işletilip Emirdağ Belediyesine teslim edilecektir.