EMEKLİ ÖĞRETMENİN HOBİSİ USTALIĞA DÖNÜŞTÜrnrnAfyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde kesme ve oyma işi ile uğraşan bir emekli öğretmen, 35 yıldır cami ve evleri süslüyor. Emekli öğretmen Ali ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

EMEKLİ ÖĞRETMENİN HOBİSİ USTALIĞA DÖNÜŞTÜ Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde kesme ve oyma işi ile uğraşan bir emekli öğretmen, 35 yıldır cami ve evleri süslüyor. Emekli öğretmen Ali İhsan Muratoğlu, yaptığı eserleri de zaman zaman açtığı sergilerle vatandaşların beğenisine sunuyor. Emekli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali İhsan Muratoğlu, boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı kesme ve oyma işine 66 yaşında usta olarak devam ediyor. Belediye binasının arka sokağındaki küçük atölyesinde hat sanatları, küçük süs eşyaları ve maket evler gibi pek çok oyma işini özenle sürdüren Ali İhsan Muratoğlu, 35 yıldır üzerinde çalıştığı oymacılık sanatını yansıttığı ürünleri de sergiliyor.
Hobi olarak başladığı işi profesyonelce devam ettirdiğini anlatan Muratoğlu, oymacılık sanatının unutulmaması için çaba harcadığını söyledi. Emekli olduktan sonra bir atölye açarak çalışmalarını daha düzenli olarak sürdüğünü dile getiren Muratoğlu, ünlü hattatların meşhur eserlerinden olan; besmeleler, Kelime-i Şehadetler ve Ayet-el Kursiler gibi hat sanatlarını kestiğini aktardı. Muratoğlu, kestiği bu hatları güzel bir zemin üzerine yapıştırdığını ve bunların da cami duvarlarının yanı sıra pek çok evin duvarlarını süslediğini ifade etti. Hat sanatının unutulmaması için çaba harcadığını belirten Muratoğlu, uğraş alanının sadece hat sanatı değil, günlük kullanıma yarayan; peçetelikler, gazetelikler ve saatler gibi pek çok şeyi de yaptığını söyledi. Kesme ve oyma işinin Bolvadin şartlarında gelir getirici bir şey olmadığını ileten Muratoğlu, “Ben emekli olmamış olsam, ne dükkan kirasını karşılayabilirim ne de vergisini verebilirim. Bu bir hobi işi, istek işidir. Ben her besmeleyi kesişimde ayrı bir tat alırım. Satsam da satamasam da ucuz olsa da pahalı olsa da benim için bir önemi yok. Ben kendimi bu şekilde mutlu hissediyorum. Emekliliğimi de güzel değerlendirdiğime inanıyorum” diye konuştu. Çırak yetiştirmek istediğini ancak para sıkıntısı çekildiği için çok fazla ilgilenenin olmadığını söyleyen Muratoğlu, sadece hobi için uğraşanların kendisinden bilgi aldığını söyledi.