ELMA, PATATES DAĞLARI VE ŞUHUT’A 100 YILIN YATIRIMI VE ZAFER HAVAALANI
Şuhut’umuzun yeri farklıdır, benim yanımda.
2007 genel seçimlerinde Demokrat Parti Milletvekili adayı olarak tüm gezilerimin büyük bir bölümü güzel Şuhut’umuzun köylerinde geçti. DP İlçe Başkanımız İbrahim Ölmez’in katkılarını da unutamam.
Her fırsatta yolumu Şuhut’tan geçiririm. Geçenlerde Antalya’dan gelirken Keçiborlu’dan Uluborlu’ya dönerek Senirkent, Karacaören, Karaadilli yolu ile Şuhut’umuza uğradım.
Mevsim, Ekim ayının sonu idi. Senirkent’in Kapı Dağı, beni Afyon Kalesi gibi etkiledi.
Bahçelerde ağaç yaprakları sararmış ve belirli yerlerde elmaların açıkta bırakılmaları sonucu çürümeye terk edilmiş elma dağları oluşturulmuş olduğunu gördüm.
Her yerde durduğumda vatandaşlarımla da konuşurum. Neden böyle diye sorduğumda’ para etmiyor, mazot 4,5 lira. Biz elmanın kilosunu 30 krş. Satıyoruz. Alan yok’ diyor.
O hafta Afyon pazarında elmanın kilosu 1TL. ile 1,25TL.idi.
Şuhut’a yaklaştığımda yollarda Şuhutlu gençlerin çuvallarla patates sattığını gördüm. Durup sorduğumda, 20 kg. Patatesin çuvalının 5TL. Olduğunu ve yetiştirdikleri patateslerin elde kaldığını söyleyen gençten gönlü olsun diye de iki çuval patates aldım.
Şuhut, ülkemizin patates ambarıdır. Senirkent de olduğu gibi üretici hemşerilerim üretimin karşılığını alamadıklarını ve çaresiz olduklarını ifade ettiler.
Şuhut’a girdiğimde Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun çalışmaları ile ilgili güzel örnekler de ve Şuhut’un içindeki dereninde Afyondaki gibi kanal haline getirme çalışmalarını gördüm.
Bir de billboard da belediye başkanının bir ilanı dikkatimi çekti ve merakım da arttı. Bilboard da: ŞUHUTUMUZA SON YÜZ YILIN YATIRIMI’ adlı ilanı gördüm ve altında temel atma törenine Sayın Bakanımızın da davetli olduğu yazıyordu.
Ben de; acaba Şuhut’un kaderini değiştirecek yüzyılın büyük bir sanayi tesisimi yapılıyor? Üniversite mi kuruluyor diye düşünürken İŞ MERKEZİNİN temel atma töreni olduğunu gördüm ve üzüldüm.
Anıt mezar gibi bina yaparak Güzel Şuhut’umuzun kaderi değişir mi?
Ne ise bir kısım arkadaşlarımla sohbet ettikten sonra yola çıktım. Şuhuta 4 km. mesafede ve 5 yıl önce dikilen 2nci SANAYİ SİTESİ levhası yerinde duruyor, ama hiçbir sanayi için bir çivi bile çakılmadığını gördüm ve üzüldüm.
Şuhut Sırtlarından Salar Köyüne doğru inerken Afyonumuzun beş kilometre yanındaki havaalanımızı gördüm.
Böyle dünyanın en büyük havaalanına sahip olan ülkenin boş bırakma lüksüne sahip olmadığı düşünürken aklıma meydanımız için daha önceki Meydan komutanı ‘ Komutanım, burayı kargalar kullanıyor, ama Afyonlu kullanma becerisini gösteremiyor’ dediği meydanımızı herhalde, Bakanımızda Şuhut’a gidip gelirken görmüştür, muhakkak.
BİRİNCİ İKTİSAT KONGRESİ YAPILMALIDIR
Hiçbir politikası, öneri ve projeleri olmayan ve planlı kalkınmanın yollarını aramayan hiçbir toplum zenginliğin sefasını süremez.
Bugün, o yörelerde meyve suyu tesisleri, arıcılık, patates kızartma tesisleri olsa ve ihraç edilse kötü mü olur?
Eve geldiğimde 2007 Milletvekili seçimlerinde köy, köy gezerek aldığım notlara baktığım da;
İSALİ KÖYÜ: Muhtar Selahattin Sarıtaş. Okulun çürük raporu var. Öğrenciler köy konağı altında eğitim yapıyor. Barajdan su gelmedi ve 2 adet derin kuyu açılmalı, 300 büyük baş ve 1500 koyunu var. 80 haneli köyün yarısı Şuhut da yaşıyor.
KOÇYATAĞI KÖYÜ: Muhtar Kamil Birol. İçme suyu yetersiz. Su gölet yapılmalı. Altyapı yetersiz. Okul besihane gibi. Okulda 25 öğrenci var. Bunlardan 17 öğrenci Koçyatağın da 8 öğrenci de Şuhut’a gidiyor. 1500 Büyükbaş, 2000 de küçkbaş hayvanı var.
Şuhut’un köyleri olan Akyuva- İcikli- Balçıkhisar- Kayabeleni- İlyaslı- Güneytepe- Hallaç- Paşacık- Kavaklı- Olucaklı- Dadak ve diğer köyler de gördüklerimi yazmadım.
SAYIN BAKANIM
15 yıllık bir arkadaşlığımız var. Sizler İstanbul Teknik Üniversitesinde hocalık yaptınız ve üniversite ile ilgili her türlü donanıma sahipsiniz.
Size 17 Eylül 2011 tarihinde, yani bundan 15 ay önce Şuhut’umuzda uluslararası üniversite kurulması konusuna bir proje verdim ve adını da VEYSEL EROĞLU INTERNATIONALE UNIVERCITY verdim.
Hiç arayıp sormadınız. Şuhut’umuza 100 yılın projesi olarak, ancak böyle bir proje olurdu. Yani, bizden sonraki nesiller Sizlerin zamanında Şuhut’a anıt mezar gibi bina mı yapıldı diyecekler. Haziran 2011 seçimlerindeki seçim bildirgenizde 2023 yılı ihracat hedefi olarak 7 milyar dolarlık bir hedef koydunuz. Bu hedefe ulaşmak için Afyonumuza her yıl 11 milyar dolardan 2023 yılına kadar 100 milyar dolarlık yatırım gerekir. Aradan 1,5 yıl geçmesine rağmen 7 milyar dolarlık ihracat hedefleri için bugüne kadar hiç bir şey yapmadınız.
Afyonmuzun 2010 yılı ihracatı 270 milyon dolar, 2011 de de 285 milyon dolar oldu. Korkum, yaşanan ekonomik krizlerle ihracatımız bu rakamların da altında olacak.
Yukarıdaki bilgileri bizlerden toplamaz ve BİRİNCİ İKTİSAT KONGRESİNİ yapmazsanız verdiğiniz hedeflere ulaşamazsınız.
Sizler, etrafınızı hep size %50 oy verenlerden seçtiniz. Karşı da olan %50 de Sizlere destek olacakları göremiyor ve zayıf ekibinizle Afyonumuz için düşündüğünüz projelerin %10 nu bile gerçekleştiremediniz.
Şuhut’umuzda 100 yılın yapımı bir bina mı olmalı?
Sizler, Doğru hedefe doğru insanla gidileceğini bilerek etrafınızdaki ekibinizi değiştiriniz.
Hemşerilerim, bizler toplumsal sorumluluk bilincinde olan hemşerilerinizden biriyim ve atılan her adımda bir menfaat düşünmeyin.
Afyonumuzun 394 köy, 92 belde, 18 ilçe ve merkezin planlı kalkınması, kısa, orta ve uzun vade hedeflerin belirlenmesin de yukarıdaki sunduğum bilgilerle beraber katılımcılarında önerileri ile zenginliğimizin önünü tıkayan engelleri aşabiliriz ve onun için de BİRİNCİ İKTİSAT KONGRESİ YAPILMALIDIR. KÜTAHYA ZAFER HAVAALANI
Kütahyalı hemşerilerime yapılan yeni havaalanı olan ZAFER HAVAALANINDAN kazasız belasız uçuşlar ile hayırlı olmasını dilerim.