Hafta sonuna dikkat! Meteoroloji radarında sağanak dalgası belirdi. İstanbul'un kuzey kesimlerinde şiddetli yağmur geliyor. 4 bölgede ise karla karışık yağmur etkili olacak. İşte il il 5 günlük hava durumu raporu...


AFYONKARAHİSAR 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU



 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hissedilecek hava sıcaklıkları ve yağış tahminlerini açıkladı.

Meteorolojiye göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Afyonkarahisar, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Zonguldak, Ordu, Tokat çevreleri ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’nin kuzey kesimleri, Kırklareli’nin kıyı ilçeleri, Uşak ve Denizli'nin doğusu, Muğla'nın güney kesimleri ile Ankara'nın güney ve doğu ilçeleri ve Düzce'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Türkiye geneli sağanak dalgası meteoroloji radarına böyle yansıdı.

4 BÖLGEDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyıları ile Muğla çevrelerinde gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun güney ve doğusunun yüksekleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in yüksek kesimleri ile Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 

RADAR GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN
 

Yağışların Antalya’nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.