Tahincioğlu Basketbol Süper Liginin 7. haftasında, temsilcimiz Afyon Belediyespor, İstanbul'da Galatasaray'ı 103-98 yenerek, güvenlerimizi boşa çıkarmadı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Gururu Münevvere Yılmaz, Trisome Games'de Zirveye KoştuAfyonkarahisar'ın Gururu Münevvere Yılmaz, Trisome Games'de Zirveye Koştu

Tahincioğlu Basketbol Süper Liginin 7. haftasında, temsilcimiz Afyon Belediyespor, İstanbul'da Galatasaray'ı 103-98 yenerek, güvenlerimizi boşa çıkarmadı.

Daha önceki yazılarımda defaetle ifade ettim: "Bu takım, bu kadro, gerçek oyununu oynasın, ligde bırakın son sıraları, play-off sıralarında bitirecektir."

Geçen haftaki yazımda da. Baş antrenörümüz Can sevim ve teknik kadronun gerekli tedbirleri mutlaka alacağını, takımın ilerleyen haftalarda daha da oturacağını, taraftar olarak bizlerin bir kaç hafta daha sabretmesi gerektiğini söylemiş, bu görüşlerimi de sosyal medya hesaplarında ifade etmiştim.

Hamdolsun, tespitlerimizde haklı çıktık, inşallah ilerleyen haftalarda da takımımız yakaladığı bu ivme ve heyecan ile alacağı galibiyetler ile bizleri mahcup etmeyecek.

Gelelim maça...

Öncelikle maçı yöneten hakem üçlüsünü tebrik ediyorum, onlara teşekkür ediyorum. Kerem Baki, Halil Baldemir, Semih Vural hakem üçlüsü çok doğru, ortada, tarafsız ve önyargısız bir maç yönetti. Necip Kapanlı ağabeyimiz gibi ben de kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, bu yönetim, benim TBF'nin basketbol hakemlerine karşı olan önyargılarımı da kırdı.

Maçı almak konusunda takımımızın daha arzulu, daha istekli olduğu konusunda herkes hemfikir. Maç boyunca, rakip Galatasaray'ın savunma zaaflarını iyi kullanan takımımız, uzun süre farklı önde götürdüğü karşılaşmayı uzatmada da olsa kazanmayı bildi. Ayrıca Koç Can Sevim de doğru zamanlarda doğru tercihler yaptı, oyuna zamanında müdahale etti, bencimizdeki heyecan ve motivasyon da güzeldi. Maçı hakkeden kazandı.

Afyon Belediyespor'da, bu sefer konsantrasyon düşüklüğü, oyundan düşme gibi sorunlarla karşılaşmadık. Sadece dördüncü çeyreğin son bölümlerinde rakibin baskısı ve iyi savunması sonucu oyun beraberliğe ve uzatmaya gitse de bu handikap kısa sürdü ve uzatmadan yeniden kontrolü ele geçirdik.

Frank Elegar, maçın yıldızıydı ve pota altında çok başarılı işler çıkardı. Elegar maçı  22 sayı (8/8 saha içi), 8 ribaund, 3 asistle tamamladı. Umuyoruz ki Elegar, aynı performansı arttırarak ilerleyen maçlarda da gösterecektir.

Diğer yabancılarımız da gerçekten büyük bir istekle ve hırsla maçı almamızda büyük rol oynadılar. Earl Calloway, 21 sayı, 8 asist, 5 ribaund; Tyrus McGee 21 sayı, 3 asist; Marcos Knight 14 sayı, 5 ribaund, 6 asistle maçı tamamladılar. Aynı permansı, daha da arttırarak önümüzdeki maçlarda da bekliyoruz.

Cevher Özer 11 sayı, 4 ribaund, 2 asistle maçı tamamladı.

Necip Kapanlı ağabey de ifade etmiş... "Ligimizde hücum potansiyeli en yüksek takımlardan biri Afyon Belediyespor... Onların ligdeki derecesini savunmaları belirleyecek." Ben bu tespite "maç içinde ani olarak görülen oyundan düşmeler ve konsantrasyon bozukluğu"nu da eklemek istiyorum. Zira, kılpayı kaybettiğimiz maçların tamamında bu durum yaşandı. Can Hoca ve benc de bunun önlemek için, Galatasaray maçında kenardan sürekli motive edici, sürükleyici, hırs ve heyecan katıcı katkılarda bulundular oynayan oyuncularımıza.

Bu maçta, Elegar, Zelinois ve Hagins üçlüsünden Hagins, 5 olarak belirlenen yabancı kontenjanından dolayı Can Hoca tarafından dışarıda bırakıldı. Litvanya'nın milli oyuncusu Zelinois'ten ilerleyen maçlarda daha yüksek bir performans bekliyoruz. Hagins'in daha önceki yıllarda ve bu yıl da takımımıza kattığı değer ortada zaten.

Göksenin Köksal, Nigel Hayes, Tai Webster, Zach Auguste gibi yıldızların bulunduğu Galatasaray gibi bir takımı, kendi evinde yenmek büyük bir başarı. Bu başarıda emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Elegar, Collaway, Mgcee, Knight, Zelinois ve Haggins gibi kaliteli ve karakterli yabancılarımızla birlikte Altan Erol, Cevher Özer, Serkan Menteşe, Dorukhan Engindeniz, Cemal Nalga, Talat Altunbey ve Kerem Gülmez gibi yine kaliteli, hırslı, karakterli yerlilerimizle birlikte bu takımdan her maçta gerçek oyununu ortaya koyarak üst sıralara doğru tırmanacak ve taraftarı coşturacak galibiyetler bekliyoruz.

Haftaya Pazar günü saat 20:00'de, kendi evimizde rakibimiz Daruşşafaka Tekfen...

Bu maçı da, aynı oyunla, aynı hırsla, aynı azimle rahat bir şekilde kazanacağımıza inanıyorum.

Esen kalın.

 

idrisozek@gmail.com